0.2 C
София
вторник, 26 януари, 2021

CNN: „Не се тревожете“, ако хората започнат да умират след ваксинирането

Още новини

В статия за разпространението на ваксината за COVID-19, CNN заявява, че американците не трябва да се тревожат, ако хора от домовете за възрастни започнат да умират ден или два след ваксинирането си.

„Американците трябва да разберат, че смъртните случаи, които могат да се случат, не е задължително да имат общо с ваксината“.

Тези съвети се появяват в статия, наречена „Защо да ваксинираме най-уязвимите?“, в която д-р Кели Мур, помощник-директор на Имунизационната коалиция за действие, предупреждава, че ваксините не работят толкова добре при възрастните хора и тези с крехко здраве, в сравнение със здравите хора.

„Когато ваксините започнат да се инжектират на гражданите, казва Мур, американците трябва да разберат, че могат да настъпят смъртни случаи, които може и да нямат нищо общо с ваксината“, се казва в статията.

„Ние изобщо няма да бъдем изненадани, ако след ваксинацията се появят смъртни случаи, не защото те биха имали нещо общо с ваксината, а просто защото домовете за възрастни са места, където живеят хора, които са в края на живота си“, казва Мур.

Вижте още: Измислените пандемии на СЗО: Свински грип. Повтаря ли се историята?

Тя продължава: „Едно от нещата, които искаме хората да разберат е, че не бива да се тревожат излишно, ако се появят съобщения, след като започнем да ваксинираме, за един или няколко смъртни случая, в рамките на ден или два след ваксинацията на хора от домове за възрастни. Това е нещо, което бихме очаквали и приели като нормално, защото хората умират често в тези домове“.

Щом са възможни смъртни случаи в домовете за възрастни след ваксинацията, и се приемат за нормални и нямащи нищо общо с ваксината, то тогава същият аргумент би трябвало да се използва и при случаите на смърт в същите домове, на хора с множество съпътстващи заболявания, които обаче се отчитат като жертви на COVID-19.

„В момента просто нямаме данни, за да знаем колко добре ще подействат ваксините при тези хора и затова отначало ще трябва да бъдем предпазливи, защото знаем, че те са най-уязвими към тежко заболяване и смъртта от COVID-19. Ще играем наистина внимателно, докато знаем със сигурност, че тези ваксини ще бъдат наистина ефективни при тяхната защита“, завършва Мур.

Тоест, няма доказателства, че ваксината ще помогне на възрастните хора, но все пак ще започне масова ваксинация, която може да доведе до хиляди смъртни случаи. Те, както разбрахме, няма да имат нищо общо с ваксината, а ще бъдат резултат от това, че „хората умират често в тези домове“.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново