2.7 C
София
неделя, 7 март, 2021

Английска компания дава на служителите си „дни за справяне с махмурлука“

Още новини

Английска компания позволява на служителите си да си взимат дни за справяне с махмурлука.

Вероятно ви се е случвало да излезете през седмицата на заведение и да се почерпите повечко, а на следващия ден ви очаква работа. Една английска компания е открила вълшебен лек за този „проблем“. Тя предлага на служителите си „дни за справяне с махмурлука“.

Младите служители на компанията The Audit Lab, агенция за дигитален маркетинг във Великобритания, могат да си вземат почивен ден, за да се справят с махмурлука от тежката нощ, изпълнена с алкохол и забавления.

С две думи, този бонус позволява на служителите да си останат вкъщи, ако страдат от махмурлук, но все пак трябва да свършат малко работа от дома си. Едно от неписаните правила е да не се злоупотребява с този бонус. Любопитното е, че служителите дори могат да планират предварително почивните си дни.

Вижте още: 20 изненадващи неща, които кралица Елизабет II притежава

„Искахме да предложим нещо на по-младите служители, които обикновено излизат на пъб в средата на седмицата. Те могат да си планират ден за махмурлук, ако знаят, че ще им е нужен“, казва съоснователката на The Audit Lab Клеър Кромптън, пред BBC. „Те просто работят по пижама, докато са се излегнали на дивана вкъщи“.

Дни за справяне с махмурлука

WOW! What. A. Day.Yesterday Lee and Ellie spent the day at MediaCityUK speaking to BBC Breakfast, BBC Radio Manchester…

Публикувахте от The Audit Lab в Петък, 13 декември 2019 г.

„Общо взето, това си е ден за работа от вкъщи, но ние сме го поукрасили, за да се хареса на по-младото поколение“, добавя Кромптън. „Ако хората започнат да го правят по два или три пъти в седмицата и започнат да пропускат срещи с важни клиенти, то тогава ще трябва да си променим решението. Но засега нямаме такъв проблем. Всички наистина уважават нашето решение“.

Съоснователката на фирмата казва, че тази политика не само кара младите служители да се чувстват толкова ценени, колкото и по-възрастните, които имат деца и се радват на други привилегии, но също така насърчава честността на работното място.

Вместо да измислят глупаво извинение пред шефовете си, служителите просто трябва да кажат, че са пийнали повечко и не могат да дойдат на работа. И това е нещо, което много от тях са повече от щастливи да направят.

„Бих била по-смутена, ако трябваше да се преструвам на болна. Ако трябваше да ѝ звънна и да се престоря на болна, щях да се чувствам зле всеки път, когато я видя“, казва Ели, служителка, която наскоро се е възползвала от този бонус, пред BBC.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново