-4.6 C
София
събота, 16 януари, 2021

70-годишна баба почисти 52 плажа през 2018, за да спаси планетата

Още новини

70-годишна баба почисти 52 плажа през 2018, за да спаси планетата.

Нашата планета е единственото място, което можем да наречем дом, поне за момента. Но съдейки по действията на човечеството, много малко хора се замислят за това. Ние сме благословени с всичко необходимо за живот, но по незнайни причини съсипваме дома си.

Вярно е, че в много ситуации сме безпомощни пред по-големи сили, но по света има хора, които правят гигантски крачки в опазването на нашата планета.

Такъв човек е Пат Смит. Тя живее в Корнуол, Великобритания и е пример за всички нас. Пат Смит е баба на 70 години! Тя попада на документален филм за замърсяването на планетата и нещо в нея се преобръща. От този момент, тя се предизвиква да почиства по един плаж на седмица.

Виж още: Човечеството е произвело 8.3 милиарда тона пластмаса и продължава с огромни темпове

Нейните съграждани приемат делата ѝ присърце и започват да я следват. Заедно с внуците си и нетърпеливите доброволци, тя успява да извърши мисията си. Целият екип успява да почисти 52 плажа в Корнуол през 2018 година. Но това не е всичко. Тя все още е силна и упорита, за да направи нашата планета едно по-добро място за живеене.

Пат казва, че всички трябва да поемем отговорност за природата и да чистим след себе си. Освен това, тя казва, че първата стъпка е да спрем да замърсяваме. Напълно логично, не мислите ли?

Последната сламка

Баба Смит стартира инициатива, наречена The Final Straw, в превод „Последната сламка“. Кампанията е насочена към повишаване на осведомеността за вредата от пластмасовите сламки. Тя се надява да прекрати безумието, което е огромен замърсител на планетата.

Пат си партнира и с известни лица, като Мартин Дори, който основава 2 Minute Beach Clean – кампания за почистване на плажовете.

Пластмасовите сламки са пример за разрушителната употреба на пластмасовите прибори за еднократна употреба. В повечето случай, те се употребяват само за няколко минути, след което биват изхвърлени. Те отиват в океаните, където не се разграждат. Те не само, че замърсяват, но и причиняват смърт на морските обитатели.

Ако искате да помогнете за спасяването на планетата и нейните обитатели, обмислете да се откажете от пластмасовите сламки. На пазара има вече много заместители, сред които са метални или бамбукови сламки, които са за многократна употреба.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново