10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

„50 първи срещи“ в истинският живот. Японска двойка се влюбва наново всеки ден, заради амнезия

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

„50 първи срещи“ в истинският живот.

Това е една докосваща любовна история между момиче, чиято амнезия ѝ изтрива паметта всяка сутрин и лоялният ѝ приятел, който я кара да се влюби в него наново всеки ден. Звучи като история, излезнала от вълшебния свят на приказките, нали?

Романтичната комедия „50 първи срещи“, с Адам Сандлър и Дрю Баримор, разказва историята на една млада жена, която страда от загуба на краткосрочната памет и всяка сутрин, когато се събуди не помни нищо. Това обаче не спира героят на Сандлър да я обича по-малко. Той се бори за любовта ѝ с всеки изминал ден, като първото нещо, което прави сутрин е да се запознае наново с нея.

Много хора определят този филм, като една от най-добрите романтични комедии на всички времена. Но надали някой е вярвал, че може да се случи нещо такова в реалният живот.

Е, една японска двойка доказва, че любовта е по-силна от всичко, като изживява своите „50 първи срещи“ всеки ден.

Историята на Маруяма и Ли Хуаю

"50 първи срещи" в истинският живот. Японска двойка се влюбва наново всеки ден, заради амнезия

Японска телевизия наскоро излъчи трогателната история на Маруяма и Ли Хуаю. Тя е 24-годишна жена, страдаща от амнезия. Той – нейният годеник, който се опитва да я накара да се влюби в него наново всеки ден.

Двамата са заедно от две години и половина и дори са обсъждали брак, но преди 9 месеца един инцидент променя живота им напълно. Маруяма е карала колелото си, когато я блъска кола и тя изпада в кома. Когато се събужда, тя не разпознава нито един от близките си, включително приятеля си.

Физическите наранявания на младата жена постепенно са се излекували, но паметта ѝ не се подобрява. Макар да е трябвало да отложат сватбата си, състоянието на Маруяма изобщо не е обезкуражило Ли. Той остава до приятелката си убеден, че един ден тя ще си спомни за него и хубавите им спомени. За съжаление, нещата са се влошили още повече.

Два месеца след инцидента, Маруяма започва да забравя неща, които са се случили след като се събужда от кома. В крайна сметка, тя развива същото състояние като Луси, героинята на Дрю Баримор от „50 първи срещи“.

Всяка сутрин, когато се събуди, тя не помни нищо и хората, около нея трябва да се представят наново. Това, съвсем разбираемо, обърква Маруяма като се стига до там, че на няколко пъти се опитва да избяга от дома си.

Ли трябва да се представя всяка сутрин на приятелката си, да ѝ доказва, че имат връзка, и да ѝ обяснява какво се е случило с нея. Един ден, Маруяма предлага на Ли да се разделят, защото връзката им няма да има бъдеще, но той отказва с думите: „Може да си изгубила спомените си, но можем да си създадем нови“.

Лекарите са посъветвали Маруяма да записва всички важни неща, които са ѝ се случили през деня в дневник, за да може на следващата сутрин да има представа какво се случва в живота ѝ. Така ще знае коя е, и няма да се паникьосва, когато види родителите си или приятеля си.

Щастлив завършек на една романтична история

"50 първи срещи" в истинският живот. Японска двойка се влюбва наново всеки ден, заради амнезия
В ляво е щастливата двойка, а отдясно е водещият на шоуто / Скрийншот от шоуто

Една сутрин, след като прочита дневника си, тя осъзнава предаността на Ли към нея и решава да му предложи брак.

„Благодаря ти за грижите през този период. Ти ме разбираш най-добре и винаги си толерирал тази чувствителна и крехка част от мен“, казва тя.

„Напоследък, симптомите стават по-сериозни. Лекарите казват, че амнезията ми може да стане още по-сериозна. Може отново да загубя паметта си, дори да те забравя завинаги. Тогава ще ме обичаш ли още?“

Без капка колебание, приятелят и отговаря с „Да“. Въпреки всички трудности, с които са се сблъсквали през последните месеци, той все още обича Маруяма и казва, че любовта му към нея нараства с всеки изминал ден. Той обещава да остане с нея, тъй като е убеден, че тя е неговата сродна душа.

„Заради амнезията ми, имам възможността да се влюбвам в него отново и отново“, казва Маруяма в скорошно телевизионно шоу. „Без значение, колко пъти ще загубя паметта си, вярвам, че винаги ще се влюбвам в него“.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.