-4.6 C
София
събота, 16 януари, 2021

5 неща, които задължително трябва да направите в Тайланд

Още новини

В Тайланд без съмнение има какво да се види. Ако сте решили да посетите тази богата на природни красоти, исторически и религиозни паметници страна, но не знаете кое по-напред да посетите и какво да направите, ние ви представяме 5 от нещата, които задължително трябва да изпробвате.

Разходка със слон

Национален символ на Тайланд е величественият слон, който също така е и най-почитаното животно в тази част на света. Не можете да отидете в Тайланд без да видите и докоснете тези невероятни животни, а за да нямате оправдание – има много места, където можете да го направите.

Можете да срещнете и да научите повече за слоновете в Тайландския природозащитен център, както и в Chiang Dao Elephant Camp.

Изследване на Златния триъгълник

Златния триъгълник е областта, в която две исторически и културно важни реки се срещат: река Меконг и Руак, близо до делтата на Тайланд, Лаос и Мианмар. Дори само да стоите от тайландската страна можете да видите Лаос и Мианмар, но ако искате по-близка гледка можете да наемете лодки.

Можете също така да разгледате няколко статуи на Буда и многобройни магазинчета и сергии за сувенири и храна.

Открийте тайландските острови

Тайланд се слави с хиляди километри девствена брегова ивица, което го прави идеален за хора, които искат една пълноценна почивка на плажа. Красотата на залива Пханг Нга е изумителна. Сред изумрудено зелените води са разпръснати варовикови скали, които се извисяват на стотици метри над водата.

А в Пукет и Краби пък можете да се радвате на плажове с мек и чист пясък и кристална синя вода. Ако си падате по купоните, то вечерта е вашето време, защото Тайланд се слави и със своят оживен нощен живот и най-разнообразна кухня.

Живот с племената

Тайланд е дом на много етнически племена, които живеят по същият начин, по който са живели преди векове. Племената Карен, Хмонг, Лису и Акха живеят в тучните, отдалечени хълмове на Тайланд и тези, които търсят нещо по-различно от обичайния маршрут могат да се насладят на престой с местно семейство .

Това ви дава уникалната възможност да научите повече за местната история, култура и бит.

Пазаруване в Плаващите пазари

Едни от нещата, които дори и да искате не можете да избегнете са плаващите пазари. В Банкок се намира най-известният плаващ пазар – Дамноен Садуак.

Храната е много важна част от културата на Тайланд. Именно заради това, всеки квартал си има собствен плаващ пазар, където всеки може да се снабди с най-прясната храна – плодове, зеленчуци, риба и какво ли още не.

Плаващите пазари на Тайланд се посещават от хиляди туристи, които искат да опитат от традиционната тайландска кухня.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново