10.3 C
София
понеделник, 26 октомври, 2020

5 лекарства с рецепта, които буквално могат да бъдат заменени с канабис

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

5 лекарства с рецепта, които буквално могат да бъдат заменени с канабис.

Битката за узаконяване на канабиса все още продължава. В опит да се окаже допълнителна подкрепа на канабиса за медицинска употреба, излизат няколко доклада, които описват как някои лекарства могат спокойно да бъдат заменени с него.

Всъщност, едно проучване публикувано в Drug and Alcohol Review, установява, че все повече и повече хора се обръщат към органичното вещество като заместител на лекарствата с предписания, алкохола или наркотиците.

В проучване на 473 пациенти, използващи медицинска марихуана, изследователите открили, че 80,3% използват марихуана, за да заменят предписаните лекарства, въпреки по-високата цена.

Марихуаната е също общ заместител на алкохола и забранените вещества, особено при пациенти под 40-годишна възраст.

Фармацевтичната индустрия прави милиони долари от продажбата на лекарства с рецепта. По-често, тези хапчета всъщност не лекуват болката на хората. В действителност, повечето лекарства предизвикват по-тежки странични ефекти.

Например, пациентите, които приемат селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, като Прозак (флуоксетин), Паксил (пароксетин) или Золофт (сертралин) могат да изпитат странични ефекти, като: агресивно поведение, припадъци, кръвоизливи в стомаха и червата, диария, нередовен сън, сексуални проблеми, мания или агресия, която може да доведе до самоубийство.

Това е само малка част от страничните ефекти.

Доказано е, че канабисът подобрява състоянието на много различни видове болести и страдания. Този списък съдържа пет субстанции, които могат да бъдат заместени от зеленото лекарство.

1. ВИКОДИН (болкоуспокояващи)

Много изследвания са установили, че канабисът е ефективен при лечение на пациенти, които страдат от хронична болка. Център за контрол и превенция на заболяванията отбелязва, че 44 американци умират всеки ден от предозиране на тези болкоуспокояващи.

2. КСАНАКС (лекарства против безпокойство)

Ксанаксът се използва най-вече за лечение на пациенти, които страдат от тревожност. Важно е да се отбележи, че не всеки човек може да лекува тревожност с марихуана. При някои хора, пушенето на канабис може да предизвика остра тревожност. Това зависи от вида марихуана, който се използва.

Двата основни вида марихуана са Сатива и Индика. Проблемът с тревожността се лекува с вторият вид – Индика. Тя успокоява тялото и ума, помага при безпокойство, проблеми със съня и успокоява болките, докато Сатива има обратният ефект. Тя стимулира, изпълва тялото с енергия, улеснява концентрацята, бие депресията.

3. АДЕРАЛ (стимуланти)

Подобно на транквилантите, заместването на предписваните стимуланти с марихуана зависи от нейния вид.

Тези, които възнамеряват да използват марихуана, като алтернатива на тези стимуланти ще трябва да използват Сатива. Тъй като тя е по-ефективна при лечението на СДВХ .

4. АМБИЕН (лекарства против безсъние)

Амбиенът, познат и като Золпидем, има доста странични ефекти. Някои от тях са: загуба на паметта, промени в настроението, поведението и умственото състояние (като задълбочаване на депресията, поява на нова депресия, анормални мисли, самоубийствени мисли, халюцинации, объркване, възбуда, агресивно поведение, тревога).

Лекарството има хипнотизиращи качества. Възможно е след взимане на лекарството един човек да направи стотици неща без разбере. Възможно е да бъде накаран от трето лице да направи неща, за които след това няма да има спомен.

Има доказателства за хора, които карат кола в полусън, сомнамбулстват, готвят и се хранят, говорят по телефона и дори извършват полов акт. Освен това, има изследвания, които свързват Амбиен с повишаване нивото на смъртност.

Марихуаната може да ви приспи без всички тези странични ефекти.

5. ЗОЛОФТ (антидепресанти)

Антидепресантите, като Золофт, имат опасни странични ефекти, като агресия, безсъние, виене на свят, главоболие, гадене, сексуални проблеми, анорексия и още какво ли не. Само най-честите странични ефекти при Золофта са 17, а няма да споменаваме останалите.

Вече са направени твърде много проучвания, които доказват медицинските качества на марихуаната. Едно от които е именно лечението на депресии.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...