-2.6 C
София
петък, 15 януари, 2021

5 интересни истории за прераждания

Още новини

5 интересни истории за прераждания.

Прераждането е основна концепция в различни духовни и религиозни традиции, като Индуизъм, Будизъм и т.н.

Според нея душата преминава през различни етапи на опита или живота по пътя на своето развитие.

По един или друг начин определена (същностна) част от живото същество (или в някои варианти, само човешкото същество), може да преживее смъртта в някаква форма, да съхрани натрупания познавателен опит и причинно-следствените импулси, и да се прояви чрез нова форма – тяло.

Това обикновено се отнася към Ума, Духа или Душата, Висшият или Истински Аз атман, Божествената Искра или Аз.

Вижте тези пет интересни истории за прераждания:

1. Ветеран от ПСВ прострелян в гърлото

4-годишният син на Патрисия, Едуард, има фобия от сивите, дъждовни дни. След това развива проблем с гърлото и започва да се оплаква от силна болка. Всеки път, когато усеща болка в гърлото, той казва „простреляното боли“.

Едуард казвал на майка си много подобни истории за предишния си живот в окопите, когато е бил войник в ПСВ. Той споделя на майка си, че е бил прострелян в гърлото, в следствие на което умрял. Тогава обаче родителите не се замислят върху думите на детето, а болките продължавали.

Отначало лекарите не успели да намерят реална причина за болките в гърлото на детето, затова извадили сливиците като предпазна мярка. След време се развива киста, която лекарите не знаят как да лекуват.

След като Едуард отново напомня на родителите си историята на предишният му живот и за това как е бил убит, кистата изчезва. Лекарите нямат обяснение защо кистата е изчезнала без лечение.

2. Кой е твоят дядо?

Гъс Тейлър започва да си спомня предишния си живот като дядо си, дядо Оги, когато е едва на 18 месеца. По време на ежедневната смяна на пелени, Гъс казва на баща си, че едно време той е сменял неговите пелени. Като повечето родители, бащата на Гъс не се замислил много върху казаното, до след 2 години.

Една вечер, когато Гъс е бил вече на 4 години, родителите му се прибрали след погребението на баба му. Те отворили старите албуми и му показвали старите снимки на дядо му.

Въпреки че никога не е виждал снимките, Гъс е успявал да посочи дядо си в групови снимки, когато е бил малко момче и дори успял да идентифицира колата на дядо си (която нарекъл своя собствена).

Освен това, той започва да разказва как сестра му е убита. Нещо, което наистина стресира и обърква родителите му, защото това е семейна тайна, която малкият няма как да знае. Той дори разказва как е била убита и изхвърлена в залива на Сан Франциско.

Дядо Оги умира година преди да се роди Гъс. И до днес, момчето вярва, че са един и същ човек. Според Гъс, Бог му е дал билет след като е умрял. С този билет той имал възможността да се върне на Земята, което и направил. Той се върнал да живее чрез малкият Гъс.

3. Военният пилот

В ранна възраст, Джеймс Лейнингер започва да си спомня живота си като военен пилот. Самолетите били единствените играчки, с които си играел, но след време те се превърнали в най-големият му кошмар. Джеймс не успявал да заспи, постоянно говорил за летящи самолети, оръжия и страшният инцидент с неговия самолет.

На Джеймс е било разрешено да гледа единствено детските канали по телевизията, но успявал да обясни на майка си как се зареждат военните самолети, и правил пълна проверка на изтребител, точно каквато правят пилотите преди излитане – тогава е бил на 3 години.

Детето е разказвало на баща си, че преди е излитал от кораб наречен Натома, и дори знаел името на втория си пилот, Джак Ларсън. Натома действително е Тихоокеански кораб, а Ларсън е още жив.

След като Джеймс казва на баща си, че е бил убит в самолета си в Иво Джима, баща му открива пилот наречен Джеймс М. Хюстън младши, който е починал там. Това е особено странно, тъй като откакто Джеймс е започнал да подписва рисунките си, винаги е писал „Джеймс 3“.

4. Рут Симънс

Една от най-известните истории за прераждания е може би тази на Рут Симънс. През 1952 г., тя се подлага на поредица от хипонзи, в които нейният терапевт, Мори Бърнстейн, я връща назад в миналото.

Тя изведнъж започва да говори със силен ирландски акцент и си спомня специфични детайли от живота и като Брайди Мърфи, живяла в Белфаст, Ирландия през 19 век. Не много от нещата, които си е спомнила, могат да бъдат доказани.

Въпреки това, тя помни двама човека, от които редовно си е пазарувала храна – Г-н Джон Каригън и Г-н Фар. Действително в записките на града от 1865-66 година, тези две лица присъстват като бакали. Нейната история е разказана във филма от 1956 г. „Търсенето на Брайди Мърфи“.

5. Момчето от остров Бара

Камерън Макоули е роден в Глазгоу, Шотландия. С навършването на две годинки, Камерън започнал да разказва на майка си, че той идва от остров наречен Бара, на западния бряг на Шотландия. Той разказвал за бяла къща и плаж, на който кацали самолети.

Той е имал куче с черни и бели шарки, а баща му, който се е казвал Шейн Робертсън е бил убит от кола. Малкият Камерън непрекъснато рисувал бялата къща на плажа и се оплаквал, че му липсва другата му майка. Тъй като детето ставало все по-тъжно, майка му решила да го заведе до острова, който бил на час път със самолет. Самолетът кацнал на плажа.

Родителите открили бялата къща на Робертсън, а шареното куче било на една от семейните снимки, заедно с една кола, която Камерън помнел. Въпреки това, никой не си спомнял за Шейн. Камерън знаел всичко къде се намира в бялата къща.

Докато растял, Камерън постепенно загубил спомените си, но все още е убеден, че смъртта не е краят. Вижте документалният филм за Камерън ТУК. Филмът е на английски, но можете да си пуснете автоматичен превод от плеъра.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново