21 C
София
неделя, 27 септември, 2020

4 наистина важни неща, срещу които американците трябва да протестират и Тръмп не е едно от тях

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

4 наистина важни неща, срещу които американците трябва да протестират и Тръмп не е едно от тях.

В мъчително дългата кандидат-президентска кампания, поддръжниците на Клинтън предупредиха, че ако Тръмп загуби изборите, то неговите поддръжници няма да се спрат пред нищо, за да попречат на встъпването в длъжност на Клинтън.

Те казаха, че ще избухнат бунтове, че ще има насилие и революция, и че републиканците ще обявят изборите за манипулирани.

Тези тактики за сплашване на обществото, заедно с други кошмарни фантазии за Тръмп бяха измислени, за да убедят обществото, че е по-добре да се гласува за Хилъри.

Голяма част от населението наистина се хвана на тези лъжи, но поддръжниците на Клинтън в момента буквално правят всичко това, за което по-рано предупреждаваха.

Лицемерието в САЩ в момента е като ябълков пай, никой не е толкова изненадан, че фалшивите идеалисти са на улиците и унищожават имущество, заплашват да убият президента и организират предотвратяването на встъпването в длъжност на Тръмп.

Някои от тях открито призовават за революция. Иронията тук обаче е, че тези хора, от всички сфери на живота, трябва да бъдат навън и да протестират както срещу правителството, така и за много по-значими неща, отколкото срещу резултатите от изборите.

Демокрацията се състои в избора. На всички избори винаги на финала има двама кандидати, от които трябва да изберем един. Победителят винаги е един.

Да протестираш срещу победителя е като да протестираш срещу милионите хора решили, че този човек заслужава да управлява страната.

Никога не може всички да са доволни, когато става въпрос за избор. Проблемът тук е, че има много по-важни неща, срещу които американците трябва да протестират, а не да издребняват с победата на Тръмп. Вижте 4 от тях:

1. Вечната война и Военно-промишления комплекс

Това е един от най-големите проблеми. САЩ има продължаващи военни операции в десетки държави и има най-малко 800 военни бази в над 80 чужди страни.

Стотици не войнствено настроени чуждестранни цивилни биват убивани всяка година от американски бомби и безпилотни летателни апарати, и биват отписвани като вторични щети.

Военно-промишления комплекс напълно приватизира процеса и разработването на технологиите и продава оръжия за милиарди долари всяка година в страни по целия свят, включително и на силно репресивни диктатури, като Саудитска Арабия.

В Щатите, половината от всеки долар, който американските данъкоплатци дават на Чичо Сам отива в сметката за „отбрана“, а тези пари не се използват за подобряване на живота на гражданите.

Индустрията „Отбрана“ е масово разширена, за да включва масово наблюдение на всеки един американец и продължава да нахлува в личния живот на нацията по все по-креативни начини.

Истински органичен тероризъм срещу американците в страната и чужбина е косвения резултат от унищожаването на чужди народи и цели цивилизации, крадейки петрол и други ресурси на тези нации, докато същевременно се убиват невинни хора.

Войната се е превърнала в здравето на държавата и отравя всеки един сегмент на обществото и културата.

2. Правителството извършва сериозна злоупотреба с правата на хората

Протестиращите днес са на американските улици, за да отхвърлят вербалното и емоционално насилие над малцинствата и чувствителните членове на обществото, а същевременно не отразяват действителните физически злоупотреби с правата на човека.

Правителството открито се занимава с жестоки изтезания на вражески бойци и дори американски цивилни в съоръжения по целия свят и на американска земя.

В голяма степен приватизирана, затворническата система в САЩ помещава повече затворници от всяка друга държава в света. Също има най-много затворници на глава от населението от всяка друга страна.

Злоупотребите с правата на човека в американските затвори минават всякакви граници и рядко получават обществено внимание. По-голямата част от затворниците са заключени далеч от семейството си за не насилствени и без жертви престъпления.

3. Дълговото робство

Тези, които стоят на върха на банковия и инвестиционния свят създадоха система за глобално икономическо робство, което умишлено създава все по-голям публичен дълг.

Човешката раса дължи толкова много пари, че никой дори не знае, на кого дължим тези пари. Може би ги дължим на извънземните, не знаем. Но ако статуквото не се промени, ще отнеме дневната производителност на няколко поколения, за да изплатим само това, което дължим днес, а дългът се увеличава всяка минута.

Това е тихата форма на робство, записана в кода на матрицата на обществото. Още от мига в който се родиш на земята, вече дължиш пари. Това е напълно неприемливо и дестабилизира системата, което винаги води до страдание по света.

4. Управлението на околната среда е криминално небрежно

Гледните точки за случващото се с околната среда, варират в зависимост от това, с кого говорите и какво и за кого работи този човек. Наречете го глобално затопляне, изменение на климата или както ви е удобно, но в същността си, нашият природен свят се разпродава и унищожава от големите корпорации.

Масовите нерегистрирани замърсявания и разрушавания на околната среда от корпорациите произвеждащи енергия, а и не само, унищожават планетата с експоненциално увеличаване на скоростта.

Индустриалните бедствия като Фукушима остават нерешени. Световните гори биват унищожавани, причинявайки изчезването и на много местни култури. Това е един дълъг и тъжен списък, който продължава без да му се вижда края.

Заключителни мисли

Лесно може да добавите хиляда и една причини, които заслужават бунт. Но както сами виждате, малко от тези бунтове биват изобщо отразявани от корпоративните медии.

Това, разбира се, не бива да отказва хората да отстояват правата си и да защитават ценностите си. А, Вие срещу какво бихте излезли на бунт?

wakingtimes

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Абонирайте се за нас безплатно и ще получите подарък - нашата е-книга!

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...