-5.5 C
София
сряда, 20 януари, 2021

3 напреднали открития, които са били направени преди хиляди години в Древна Индия

Още новини

3 напреднали открития, които са били направени преди хиляди години в Древна Индия.

В тази статия ще разгледаме трима мъдреци от Древна Индия, които са направили открития, за които ние съвременните хора си приписваме заслугите.

Атомната теория, Авиацията и Гравитацията са открити преди хиляди години в Древна Индия.

В работата си, Бхаскара ачаря II пише: „Обектите падат на земята, в следствие на силата на привличане на земята. Ето защо, Земята, планетите, съзвездията, Луната и Слънцето се задържат в орбита, поради това привличане“.

Оказва се, че в края на краищата, това, което днес ни се преподава в училищата, като напреднало и модерно, е в действителност на хиляди години. Странно, но тези три открития са извън учебниците ни.

Да, не е изненадващо, че мейнстрийм науката обича да се хвали и да си приписва всичко открития и изобретения.

И така, поради многобройните липсващи части в нашата история, а и защото образователната ни система е объркана, ние не бяхме наясно, че тези невероятни открития, които считаме за модерни, всъщност са на хиляди години.

Например, знаехте ли, че закона за гравитацията е бил предложен стотици години пред Нютон?

И все пак, в нашите учебници ни учат, че именно Нютон е „идентифицирал“ гравитацията. Но истината е много по-различна.

Бхаскара ачаря II е древен индийски математик и астроном, чийто произведения представляват значителен принос за математическите и астрономическите познания в 12-ти век.

И до днес произведенията на Бхаскара ачаря II, „Lilaviti“ и „Bijaganita“, се считат за уникални и ненадминати в областта на науката.

В неговите произведения се намират текстове носещи информация за планетарно позициониране, затъмнения и космография.

Въпреки това, най-важният му труд е революционната теория на гравитацията, която предшества теорията предложена от Нютон с 500 години.

В работата си, Бхаскара ачаря II пише: „Обектите падат на земята, в следствие на силата на привличане на земята. Ето защо, Земята, планетите, съзвездията, Луната и Слънцето се задържат в орбита, поради това привличане“.

Защо това не се преподава в училище?

Древни индийски описания на летящи машини: ракети и самолети.

Атомната теория, Авиацията и Гравитацията са открити преди хиляди години в Древна Индия.

В училище се казва, че братя Райт са изобретили съвременната концепция на самолета. Въпреки това, има множество индикации, които сочат друго, което предполага, че авиацията е разработена от времената на Рамаяна и Махабхарата.

Махариши Бхарадваджа описва невероятни летящи машини, които могат да „изчезнат“ и пътуват до други планети.

В неговия труд „Виманик Пракаранам“, Бхарадваджа разглежда обстойно аеронавтиката, в осем глави, сто теми и 500 сутри. В него, той описва летателен апарат, наречен „Вимана“.

Виманата се дели на три вида: тези, които пътуват от едно място на друго; тези, които пътуват от една държава до друга; и тези, които пътуват между планетите.

Тази част също липсва от учебниците…

Атомната теория е разработена преди 2600 години в Древна Индия.

Атомната теория, Авиацията и Гравитацията са открити преди хиляди години в Древна Индия.

Днес, за разработването на Атомната теория се кредитира Джон Далтон – английски физик и химик. Истината обаче, отново е по-различна.

Оказва се, че 2500 години преди Далтон, един индийски мъдрец и философ, наречен Кашияпа, разработва атомната теория. Хората го наричали „Канад“, от „Кан“, което на древен санскрит означава „най-малката частица“, след като бил видян да събира зърна от улицата по време на поклонение в Праяг.

Той е бил очарован от малките частици и е започнал да ги събира. Именно Канад е този, който излага идеята, че ану (атомите) могат да се комбинират по няколко различни начина, което би могло да причини химически промени в присъствието на други фактори, като топлина.

За да обясни по-просто, Канад дава за пример почерняването на гърнетата и узряването на плодовете.

Неговото откритие също липсва в нашите учебници.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново