9.3 C
София
събота, 23 януари, 2021

25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди

Още новини

25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди.

Има различни видове стероиди и много различни приложения. В този списък, ние ще говорим за краткосрочните и дългосрочните ефекти на анаболните стероиди.

Те се използват предимно за добър външен вид или за увеличаване на атлетическите способности. Вие сте свободни да правите каквото искате, но не се освобождавате от последствията.

Моля, имайте предвид, че ние в никакъв случай не засягаме стероидите (дори анаболните), които са предписани от лекар за лечение на медицинско състояние.

Вижте 25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди.

25. Проблеми с жлъчката и черния дроб

Черният дроб произвежда много необходимото за всички ни вещество, наречено жлъчка, което помага за смилането на храната.

Злоупотребата със стероиди, обаче причинява холестаза, което означава, че жлъчният сок не минава от там, където трябва – през храносмилателния тракт, а започва да прониква в кръвния поток.

Това може да предизвика жълтеница, сърбеж, загуба на апетита и ред други неща.

24. Свиване на тестисите

Предполага се, че е временно състояние, при което стероидите изпращат съобщение към тестисите (които създават естествен тестостерон), да се изключат, тъй като тялото е пренаситено със синтетичен тестостерон, и те ще започнат да се свиват.

След завършване на цикъла на приемане на стероиди, те трябва да се върнат в нормалното си състояние, но все пак…

23. Женски репродуктивни проблеми

Злоупотребата със стероиди може да причини проблеми с репродуктивните органи на жените, като спиране на овулацията и намаляване размера на гърдите.

22. Психични проблеми

В допълнение към физическите проблеми, жените също могат да развият чувство за тревожност и депресия, както и обща умствена нестабилност.

21. Отслабено сърце

Дългосрочната злоупотреба със стероиди отслабва сърцето, което е необратимо, дори след спиране на стероидите.

20. Мъжко безплодие

Същите изкуствени хормони, които предизвикват свиване на тестисите, могат да причинят спиране на производството на сперматозоиди, намаляване на броя на сперматозоидите и евентуално безплодие. Това „обикновено“ е обратимо.

19. Заболявания при инжектиране

Много от хората злоупотребяващи със стероиди, не винаги използват стерилни игли. Това може да доведе до всякакъв вид „забавни“ неща, като бактериални инфекции на кожата, МРС, всякакви видове хепатит и ендокардит, което е бактериална инфекция в обвивката на сърцето.

18. Проблеми с кръвното налягане

Злоупотребата със стероиди може да доведе до опасно вдигане на кръвното налягане, което увеличава риска от сърдечни заболявания и инсулт, както и вреди на бъбреците.

17. Пристрастеност

Може да се пристрастите към стероидите както физически, така и психически, заедно с всички хубави неща, които идват с приема им.

Вижте още: Как да бъдем в добра форма без да ходим на фитнес? Възможно ли е?

16. Криза при спиране на стероидите

При спиране на стероидите след дълга употреба, може да изпаднете в криза. Някои от симптомите са: намалено сексуално желание, безсъние, загуба на апетит, главоболие и анорексия. Някои от симптомите, като депресия, могат да продължат година след спиране на стероидите.

15. Безсъние

Безсънието е друг често срещан страничен ефект при злоупотреба със стероиди. Ако не сте страдали от безсъние, бъдете благодарни. Да не успеете да си починете и да се наспите е ужасно, и ви поставя под постоянен стрес.

Ако смятате, че това е неочаквано, изчакайте да видите номер 3!

14. Често гадене и повръщане

Защото нищо не върви така добре с добрата тренировка и протеиновия шейк, както да ви се гади през по-голямата част от времето.

13. Дефекти при бебетата

Използването на стероиди може да доведе до вродени дефекти, като умствена изостаналост и псевдохермафродитизъм, което означава, че бебето развива полови органи наподобяващи тези на другия пол.

Не е ясно дали тези рискове преминават, когато една жена спре да злоупотребява със стероиди, защото дългосрочната злоупотреба преди бременността оказва негативно влияние върху женската полова система.

12. Неравномерна сърдечна дейност

В допълнение към разширеното и/или отслабено сърце, дългосрочната употреба на стероиди може да причини слаб или неравномерен сърдечен ритъм, което води до много висок риск от сърдечен удар.

11. Болезнено и често уриниране

Целият долен етаж ще ви боли по няколко пъти на ден. Колко хубаво…

10. Намалява производството на колаген

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото и крепи целия организъм. Намира се в сухожилията, кожата, костите и мускулите.

Дългосрочната употреба на стероиди намалява производството на колаген в организма, което води до износване на ставите, отпускане на кожата и може да доведе до разкъсване на сухожилията.

За тези, които не знаят, болката при разкъсано сухожилие е адска и дори след операция, то никога не се възстановява напълно.

9. Стероиден гняв

Известен страничен ефект при злоупотребата със стероиди е известният „стероиден гняв“ – и това е нещо, което наистина се случва. Това кара хората да се държат буйно и да преувеличават.

Имало е случаи, в които стероидният гняв е бил замесен в съдебни процеси за опити за убийство.

8. Параноя

С течение на времето, злоупотребата на стероиди може да причини психически проблеми, като параноя и халюцинации.

7. Проблеми с окосмяването и гласа

Специално за дамите! Инжектирането на допълнителен синтетичен тестостерон в системата ви може да предизвика нежелано окосмяване на места, където не искате, като гърдите, горната устна и брадичката. Той също така може да направи гласа ви по-дълбок.

6. Тумори и кисти

В допълнение към жлъчните проблеми, злоупотребата със стероиди може да доведе до образуването на тумори на черния дроб и кисти, които могат да причинят вътрешно кървене (и евентуално смърт).

5. Оставате си ниски

Или най-малкото, не достигате височината, която би трябвало.

Изкуствените хормони могат действително да спрат пубертета и да накарат костите да спрат да растат. Така че тийнейджърите, които злоупотребяват със стероиди може никога да не достигнат пълния си ръст в зряла възраст.

4. Увеличаване на лошия холестерол

Дългосрочната злоупотреба със стероиди може да побърка организма ви и може да намали количеството на добрия холестерол и да увеличи лошия. Това в съчетание с възможността за по-слаба сърдечна дейност води до сериозни рискове.

3. Предозиране с тен

Много хора, които вземат стероиди, за да изглеждат „нацепени“, участват в състезания, където се мажат с бронзанти (за изкуствен тен), които подчертават мускулите.

Въпреки че това е временно, страничните ефекти варират от това да изглеждате като портокал или като човек от различна раса.

2. Мъжки гърди

Без да засягаме много тази тема, само ще кажем, че употребата на забранени медикаменти води до гинекомастия – увеличаване на размера на мъжките гърди. Много неприятно…

1. Акне и мазна коса

Акне и мазна коса, може би са най-малкият ви проблем, но също са неблагоприятен ефект от използването на стероиди.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново