11 C
София
вторник, 26 май, 2020

25 лъжи, които всички използваме често

Още новини

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Пентагонът изпрати екипите си в планински бункери, заради пандемията от коронавирус

Пентагонът предприе драстични мерки, като изпрати висшите си служители в планински бункери, където ще изчакат да отмине пандемията от коронавирус.

Нека си го признаем – всички разтягаме истината от време на време. И не, няма да говорим за сериозни лъжи или измами, а за малки лъжи, които използваме, например, за да се отървем от досаден разговор с неприятен човек.

„Имаше задръстване“, „нямам батерия на телефона“, „почти стигнах“ са все малки лъжи, които използваме, за да оправдаем някакви наши действия или бездействия. Най-вече хората използват такива „малки“ лъжи, за да не наранят нечии чувства, но нека не забравяме, че в края на краищата лъжата си е лъжа, без значение дали е малка или голяма.

Имайки предвид всичко това, днес ще разгледаме 25 „малки“ лъжи, които всички използваме често. Моля, приемете тази статия с хумор.

„Почти стигнах“

Нека си признаем истината – всички сме го казвали, знаейки много добре, че не е така. Някои хора използват този израз, въпреки че дори още не са тръгнали от вкъщи.

Тук спадат и „до 2 минути съм там“ и „на завоя съм“.

„Сигурно е в спам папката“

Много добре знаем, че си видял имейла, дори си го отворил и прочел, но просто не ти се занимава с него сега. Съвсем логично е, когато те попитат за него да отговориш, че най-вероятно е попаднал в спам папката.

„Телефонът ми умря“

Друг израз за „падна ми батерията“. Омръзнало ти е да ти досаждат с чатове и разговори, тормозят те с лични драми или картинки с котки – решението е лесно – „телефонът ми умря“.

„Направо изключих за това“

Не, не си! Много добре знаеше, че трябва да свършиш тази задача, просто избра по-лесния вариант, като „забрави“ за нея. Тази лъжа се използва много често, когато шефът ти те накара да свършиш нещо незначително, само за да не стоиш без работа.

„Не беше толкова скъпо“

Добра лъжа, която винаги върши работа, когато мъжът ти те попита колко си похарчила за тази нова рокля или жена ти те попита за новите кецове…

„Да пийнем само още едно“

Всички знаем какво значи това – поне още четири! Въпреки че всички се залъгваме с тази иначе невинна лъжа, винаги има един човек в компанията, който успява да убеди групата – така от „само още едно“ се стига до махмурлук.

„Не гледам чак толкова телевизия“

Винаги има хора, които твърдят, че не гледат телевизия, а в същото време следят всички сериали по Netflix. Само защото гледате филми и сериали чрез различни платформи, не значи, че не гледате телевизия. Да, може и да не гледате популярните телевизионни предавания, но все пак гледате телевизия.

„Почти приключих“

Понякога това означава: „още не съм започнал“. С тази лъжа целим да успокоим хората, че ще свършим задачата навреме, а нас просто ни мързи.

„Радвам се, че се видяхме“

Дали? Много хора използват тази лъжа, само за да бъдат културни, а същевременно се молят никога повече да не видят този човек отново.

„Не ме интересува външният вид, а това което е вътре“

Разбира се, че личността и интелекта са от особено значение, но нека не се залъгваме – външният вид има значение също!

„Спал/а съм с …. души“

Обикновено числото е или силно преувеличено или обратното. Така или иначе, повечето хора лъжат за бройката.

„Да, помня те“

Срещаш се с човек, който ти казва, че се познавате. Дори казва ваш общ приятел, но ти нямаш никакъв спомен от този човек. Как действаш? – правиш се, че си го спомняш, разбира се. Дребна лъжа, която спестява неудобството и на двамата.

Кимаш и мхм-каш, въпреки че не слушаш

Технически и това се приема за лъжа. На всички ни се е случвало. Някой ви говори толкова отегчителни неща, че се налага да избягате в някое друго измерение. Същевременно, усърдно кимате и се съгласяте с всичко споделено. Трудното идва, когато ви попитат какво мислите по въпроса….

„Не мога да те чуя“

„Връзката се губи“. Най-лесният начин да избягате от скучен или досаден разговор. Върши работа и не изисква допълнителни обяснения.

„Грешката не е в теб, а в мен“

Класика в любовните драми. Нека си кажем честно – грешката е в теб, но искам да избягам от всички допълнителни драми и усложнения, затова казвам, че за всичко съм виновен аз.

„Добре съм“

Няма нужда от обяснение. Много често го казваме без да мислим, особено когато ни попитат: „Как си“. Дори и да не сме добре, ние поради една или друга причина отговаряме така.

„Това ми е последното“

Дали става въпрос за последната цигара, или за пари, „това ми е последното“ е лъжа, с която се залъгваме сами.

„Имам планове за този ден“

Когато не ни се ходи на някакво мероприятие, тогава обикновено календара ни се запълва и в точно този ден не можем да се освободим. Лъжата е: „имам планове за този ден“, а истината – „не искам да присъствам“.

„Обожавам го“

Тази лъжа използваме много често, когато ни подарят нещо, което не ни харесва, но не искаме да нараним чувствата на хората.

„Дори не те видях“

Истината е, че те видях още в секундата, в която влезе, но се надявах ти да не ме видиш.

„Ще ти се обадя по-късно“

Което означава, че няма да ти се обадя. Това е много популярна лъжа, която се използва, когато нямаме намерение да се чуем с дадения човек, защото не ни е било особено приятно с него.

„Налага се да тръгна“

Купонът или вечерята е в развитие, но на вас ви е толкова неприятно, скучно или драматично, че изведнъж се налага спешно да си тръгнете. Познато…

„Нямам време“

Когато някои хора са толкова заети, че никога нямат време да се видят с вас… Това означава, че просто не искат да са приятели с вас. Замислете се!

„Базикам се“

Тази лъжа винаги действа, когато кажете нещо твърде вярно и отсрещната страна може или започва да се обижда. Обикновено хората не се хващат, но е по-лесно да използваме тази лъжа, вместо да се обясняваме какво сме имали предвид.

„Много е вкусно“

Няма нужда от обяснение. Всеки, който е бил на гости и е хапвал домашна храна е използвал тази лъжа. Нормално е да не ви хареса всичко, което ви се поднесе, затова вместо да обиждате домакина, просто решавате да си премълчите с тази невинна лъжа.

Бонус

„Тази рокля ти стои уникално“

Не, но ми омръзна да ме занимаваш с дрехи и пазаруване, а и без това не ми зачиташ мнението, така че защо изобщо ме питаш!?

„Бебето ти е очарователно“

Истината е, че изглежда като всяко друго бебе и не е нищо специално, но нека не бъдем груби.

bestlifeonline

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...

Фейсбук дава 100 000 долара за изкуствен интелект, който ще засича „омразни мемета“

Фейсбук обяви старта на предизвикателство за създаване на изкуствен интелект, който да засича "омразни мемета". В предизвикателството ще се състезават разработчици,...