-8.2 C
София
неделя, 17 януари, 2021

20 „американски проблеми“, които европейците не могат да разберат

Още новини

20 „американски проблеми“, които европейците не могат да разберат

Животът на американците и европейците е много по-различен, отколкото си мислите. И макар, че не е правилно да се сравнява целият континент Европа с една държава, това често се прави, защото животът на европейците е доста сходен.

И така, кои са 20-те „американски проблеми“, които европейците не могат да разберат? – това попита един потребител на социалната мрежа Reddit и получи много интересни отговори.

Вижте някои от най-интересните коментари по темата:

„Да се регистрираш, за да гласуваш“ / wbajl

За разлика от Европа, в САЩ, за да упражниш правото си на глас, първо трябва да се регистрираш.

„Имаш 4.50 долара в джоба. Искаш да си купиш напитка, която струва 3.99 долара. Ще ти стигнат ли парите? Не знам..“ / 2059FF

Потребителят има предвид това, че в Щатите, за разлика от Европа, цената, която е написана на етикета не е крайната. Например, ако в България един хляб струва 1 лев, то на етикета пише 1 лев. В САЩ, към цената на всеки продукт се добавят допълнителни такси, които са различни навсякъде и не се пишат на етикета.

„Ужасно насилие по телевизията: никой не обръща внимание…Показва се женско зърно: всички полудяват“ / Boundish91

На този коментар, theZcuber, отговаря така: „Напомня ми на истинска случка, на която станах свидетел. Беше изтекла снимка на жена (не помня коя), на която зърната се виждаха. Американските медии? – скриха зърната. Шведските медии? – скриха лицето на жената“.

„Рекламите на лекарства с рецепта са ужасяващи и странни, трябва да ги спрете“ / Negcellent

Целият коментар гласи: „Защо имате толкова дълги реклами по телевизията? Когато бях в Щатите забелязах, че рекламите бяха сякаш на всеки 5 минути и бяха много дълги. Наистина не разбирам защо някой би гледал телевизия, ако е такава“.

Рекламирането на лекарства с рецепта е забранено в ЕС, но е позволено в САЩ, с условието да се изброят всички странични ефекти.

Пример за реклама
В края на рекламата на едно лекарство, чието име няма да споменем, мъжки глас изброява следните странични ефекти: „възможни странични ефекти включват ненормално и агресивно поведение, безпокойство, объркване, халюцинации. Да не се приема с алкохол, защото той може да увеличи тези състояния. Алергични реакции, като недостиг на кислород, подуване на езика или гърлото, са възможни, а в редки случаи и фатални. Страничните ефекти могат да включват сънливост, замайване и главоболие, нетърпеливост с депресия, влошаване на депресията, възможни са мисли за самоубийство“.

„Скъпи учебници, които ТРЯБВА да си купите, за да посещавате лекции“ / Serialdan

Образованието в Щатите е изключително скъпо. На много студенти им отнема няколко години, за да платят студентските си дългове. А въпросните учебници, които студентите ще ползват един семестър, могат да струват няколкостотин долара.

„Защо бакшишът се счита за част от нечия заплата?“ / _Everyday_Hero

В Щатите, бакшишите са основният доход на сервитьорите и другите служители в бранша. Клиентите задължително трябва да оставят бакшиш, който най-често е 15-20% от общата сметка. Много американци не са съгласни с тази политика, тъй като работодателите разчитат на клиентите да плащат прехраната на служителите им, които в някои щати работят за под 3 долара на час.

„Месец / Ден / Година“ / Rookeh

Може би още по-странното е, че в Щатите на нашият прочит на календара (ден/месец/година), те казват „военен“. А също и първият ден от седмицата е неделя…

„21 е легалната възраст за употреба на алкохол“ / captainsincers

„На 21 можеш да пиеш…значи можеш да гласуваш, да влезеш в армията, да се ожениш, да имаш деца и да шофираш, но според държавата си твърде незрял, за да пиеш?“.

Да, в Щатите, можеш да гласуваш щом навършиш 18 години, но не можеш да пиеш…

„Идолизирането на политиците…“ / Koenigseggalicious

„Идолизирането на политиците. Те са държавни служители, подобни на всеки служител в съда или кметството. Те не са рок звезди. Не е нужно да крещите името им, да купувате техните продукти, да им посвещавате живота си и да вярвате на всичко, което казват.

Просто…третирайте ги като държавни служители. Разбира се, че те получават власт и позиция, но ги дръжте отговорни, когато злоупотребяват с нея. Не позволявайте на корпорациите и политиците да ви превземат, политическата система е създадена от хората ЗА хората. Това просто….обърква ума ми“.

„Липсата на майчинство и отпуск по майчинство“ / calmstresscalm

В Щатите, за разлика от Европа, по закон, работодателите не са длъжни да дават на майката платен отпуск.

„Объркващите имперски единици и обичайните американски единици“ / akunke5yanglaindiban

Коментарите са излишни. Много от коментарите са с комедиен характер и пишат, че американците са твърде глупави, за да научат метричната система и ще продължават да използват футболните игрища като мерна единица.

„…къщи, направени от картон“ / 0w0whatisthis

„Европеец тук, защо всичките ви къщи са направени от картон, при условие, че имате проблеми с урагани? В моята страна нямаме природни бедствия, а къщите ни се строят от стоманобетон“.

„Защо носите обувки вкъщи??“ / PLXSHI

Това е наистина логичен въпрос. Забелязали сме и че обичат да лягат в леглото си с тях, нещо нетипично за по-голямата част от Европа.

„Оставят пратките пред вратата…“ / td888

„Не знам дали това е вече споменато, но доставчиците на пратки просто оставят пакетите пред входната врата. Не мога да си преобърна ума, как това е приемливо? Тук (където живее потребителя) се подписваме за пратките.

Ако ви няма, те ще оставят бележка, на която пише кога ще се върнат. Ако все още ви няма, можете да си вземете пратката сами от офиса. Също така, ако не сте подписали за доставката, това означава, че не сте я получили“.

„30 градуса по Фаренхайт“ / NDB05_

Щатите, подобно на метричната система, използва и температурната скала Фаренхайт, вместо Целзий. Освен щатите, тази скала използват и няколко островни държави.

„Броят на бездомните хора и бездомните психично болни хора“ / larsvondank

Въпреки че това е проблем и в Европа, в „страната на неограничените възможности“ положението е сериозно. Според официалните данни, бездомните в Щатите са над половин милион.

„Можеш да бъдеш уволнен просто така и да останеш без доходи“ / gahd95

Потребителят допълва, че в страната в която той живее, ако останеш без работа, работодателят ти е длъжен да ти плаща поне 3 месеца след това.

„Да си платиш за линейка. Сериозно, какво по дяволите?“ / TakeNoExcuses

За разлика от Европа, повикването на линейка в САЩ си е скъпо „удоволствие“. В зависимост от града, в който се намирате, това може да ви струва от 300 до 5000 и повече долара.

„Манията по военните…“ / 0negative

Коментарът продължава: „…сякаш военните са някакви герои, всички трябва да им благодарят за службата…но в същото време, на никой не му пука за медицинското им състояние…“

А ние питаме, откъде идва манията по ресторантите за бързо хранене?

Съвсем спокойно можем да кажем, че американската кухня се състои от менюто на Макдоналдс и подобните ресторанти.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново