-7.6 C
София
неделя, 17 януари, 2021

15 причини да правите секс всеки ден

Още новини

15 причини да правите секс всеки ден.

Освен удоволствие, сексът носи и редица здравословни ползи за вашето здраве. Знаете ли, че сексът подмладява? Освен това, той намалява риска от рак и добавя няколко години към живота ви. Сигурно сте чували и че е добра фитнес тренировка, а ние предстои да ви кажем защо.

15 причини да правите секс всеки ден:

Намалява стреса

Сексът помага за намаляване на стреса. По време на секс, тялото произвежда допамин – вещество, което се бори с хормоните на стреса, ендорфин, известен още като „хормонът на щастието“ и окситоцин, наричан още „хормон на любовта“, който създава чувство на щастие и удовлетвореност.

В изследване публикувано в Public Library of Science journal, учени провели тестове върху мъжки плъхове, установили, че сексуално активните плъхове са по-малко неспокойни от плъховете без сексуална активност.

Добра форма

Правенето на секс е физическа активност (не, че не знаете). По време на секс, физиологичните промени в тялото са подобни на тренировка. При секс, честотата на дишане се учестява, при което тялото се уморява, следователно, изгаря калории.

Ако правите секс три пъти седмично за 15 минути (не, че не можете и по-дълго) ще изгорите около 7,500 калории за една година. Това е еквивалента на 120 км. тичане.

Тежкото дишане по време на секс увеличава кислорода в клетките, а произвежданият тестостерон по време на секс, прави костите и мускулите силни.

Понижава високото кръвно налягане

Гушкането, целувките и сексът подобряват кръвното налягане. Сексът намалява диастоличното кръвно налягане (ниска долна граница).

Изследователи, заедно с University of Paisley провеждат експерименти, като заключават, че действително сексът подобрява кръвното налягане.

Изгражда имунитет

Сексът е перфектният начин да се справите с настинките и други здравословни проблеми. Сексът засилва вашия имунитет.

С честотата на половите актове се увеличава и Имуноглобулин А, антиген, който се бори с настинките.

Сексът подмладява

Правенето на секс три пъти седмично може да ви направи да изглеждате 10 години по-млади, твърди шотландски изследовател.

„Хубаво е да правите добър секс“, казва Дейвид Уийкс, клиничен невропсихолог в Кралската болница в Единбург. Неговото проучване за ефектите на секса върху стареенето е записано в книгата му „Secrets of the Superyoung“.

Здраво сърце

Сексът не само гори калории, но и се грижи за вашето сърце. Сексът предпазва от инсулт и сърдечни пристъпи, а за вас остава само удоволствието.

Учени заедно с New England Research Institute изследват ефекта от секса върху сърцето. Проучването заключава, че мъжете са 45 на сто по-малко склонни към сърдечно-съдови заболявания. Проучването върху женското сърце, обаче се проваля.

Облекчава болката

Удоволствието побеждава болката. Ако имате мигрена и болки в тялото, сексът е вашето решение. Но, ако имате болки в гърба, най-добре се консултирайте с лекар.

Д-р George E. Erlich, специалист по артритни заболявания от Филаделфия, провежда изследване за връзката между секса и артрита. Той заключава, че пациентите, които правят по-често секс изпитват по-малко болка.

Намаляване на риска от рак

Редовната еякулация намалява шансовете за развитие на рак на простатата. В австралийско проучване мъжете, които еякулирали 21 пъти в месеца имали най-малък шанс да развият рак. В последствие, други изследвания също подкрепят тази теза.

По-силни тазови мускули

Както казахме в началото, сексът е вид тренировка, която тренира няколко мускулни групи. Редовният секс развива тазовите мускули.

Също така, редовният секс поддържа здрав пикочния мехур и функцията на червата.

Силни мускули, горелка за калории, здраво сърце – изглежда сексът е много повече от удоволствие.

Защита на простатата

Повечето от течността, която еякулирате се секретира от простатната жлеза. Ако спрете редовната еякулация, тази течност остава в жлезата, което я кара да се подува и причинява много проблеми.

Редовната еякулация ще отмие тези течности, което ще ви гарантира доброто състояние на простатата, докато остареете.

Проблеми могат да възникнат, и ако изведнъж промените честотата на еякулациите.

Добър сън

След чудесната тренировка ви се полага и добър сън. Вече стана ясно, че сексът действа като тренировка. Повишената сърдечна честота води до чудесна след-коитусна релаксация.

Сексът може да е решението на всички с проблеми в съня. Ето, какво точно се случва:
– Сексът ви помага да се отпуснете, следователно, ако вече сте уморени, половият акт ще предизвика сън.
– След еякулация, мъжете изпадат в състояние на летаргичност, което ги прави сънливи.

Редовен цикъл

Очевидно сексът може да подобри вашия менструален цикъл. Сексът регулира хормоните, които регулират менструалния цикъл.

Сексът намалява стреса, който е една от причините за нередовен цикъл. А, и сексът е доста по-добър вариант за справянето с този проблем, пред хапчетата.

Предотвратява еректилната дисфункция

50% от мъжете на възраст над 40 години страдат от еректилна дисфункция, а всички млади мъже се страхуват от този момент. Най-доброто лекарство срещу импотентност е…секс.

Лекарите сравняват ерекцията с атлетичния рефлекс: колкото повече тренирате, толкова по-добре ще се справяте за напред. И това ако не е добра причина да правите секс всеки ден…

По-дълъг живот

Здраво сърце, силни мускули, увеличена циркулация на кислород и щастие са някои от факторите, които удължават живота, а крайният резултат е – повече години към вашия живот.

Изследване публикувано в British Medical Journal разкрива, че мъжете, които правят по-често секс живеят два пъти по-дълго от тези, които правят секс рядко.

По-здрава семенна течност

Ако се опитвате да заченете, трябва да правите по-често секс, защото с всеки следващ полов акт, качеството на семенната течност се увеличава.

Редовният секс заменя старата семенна течност в тестисите с нова. Застоялата семенна течност може да доведе с увредено ДНК-а.

PreventDisease

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново