-6.5 C
София
понеделник, 18 януари, 2021

15 невероятни предсказания за Кали Юга от Бхагавата Пурана

Още новини

Какво е Кали Юга?

Кали Юга (Епоха на тъмнината) е последният от четирите етапа, през които светът преминава. Според ведическата култура на древна Индия, четирите епохи се редуват и образуват цикъл Юга. Другите етапи са: Сатя Юга, Трета Юга и Двапара Юга.

Кали Юга се характеризира с материализъм, липса на духовност, изблик на страсти и пороци, липса на мир. Според митологията, епохата е започнала на 18 февруари 3102 г. пр.н.е. и ще продължи 430 хиляди години.

Според различни учени, времето във всяка епоха тече различно, така че най-вероятно Кали Юга ще трае много по-малко. След Кали Юга следва Епохата на светлината.

Следващите 15 предсказания са написани преди 5000 години от Ведавяса, авторът на Махабхарата. Това, което ги прави изумителни е точността, с която описват бъдещето. Въпреки че повечето са отрицателни, все пак има и лъч светлина, който ще видим накрая.

Това са само част от предсказанията, записани в древните санскритски текстове.

Предсказание 1:

Религията, истинността, чистотата, толерантността, милостта, продължителността на живота, физическата сила и паметта ще намаляват с всеки ден, поради мощното влияние на епохата на Кали.

Шримад Бхагаватам 12.2.1

Предсказание 2:

В Кали Юга, самото богатство ще бъде знак за добро поведение, добри качества на човека и добър стандарт за живот. И законът и справедливостта ще бъдат прилагани само на базата на богатството.

Шримад Бхагаватам 12.2.2

Предсказание 3:

Мъжете и жените ще живеят заедно само поради повърхностно привличане, а успехът в бизнеса ще зависи от измамата. Женствеността и мъжествеността ще се съдят според уменията в секса.

Шримад Бхагаватам 12.2.3

Предсказание 4:

Духовното положение на човека ще бъде установено само според външни символи и на тази същата основа, хората ще навлизат от един духовен ред в друг.

Благоприличието на човека ще бъде под въпрос, ако той не съумее да живее добър живот. И онзи, който е много хитър във въртенето на думи, ще се счита за учен, образован човек.

Шримад Бхагаватам 12.2.4

Предсказание 5:

Човек ще бъде съден като безбожен, ако няма пари, а лицемерието ще бъде прието като добродетел. Бракът ще се урежда чрез устно съгласие, а човек ще си мисли, че е достоен да се яви пред обществото, само защото се е изкъпал.

Шримад Бхагаватам 12.2.5

Предсказание 6:

Свещените места ще бъдат отнемани, а красотата ще зависи от прическата. Пълненето на корема ще стане цел в живота, а онзи, който е дързък ще се счита за истински. Този, който може да поддържа семейство, ще бъде считан за експерт, а принципите на религията ще бъдат спазвани само заради репутацията.

Шримад Бхагаватам 12.2.6

Предсказание 7:

Тъй като земята ще продължи да се претъпква с корумпирано население, който от социалните класи се покаже като най-силният, ще получи политическа власт.

Шримад Бхагаватам 12.2.7

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново