10 C
София
четвъртък, 29 октомври, 2020

12 забранени места, които не можете да посетите

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Няма нищо по-вълнуващо от забранените места. Фактът, че нямаме право да отидем някъде, ни кара да го желаем повече. Ако такива места ви харесват, то пригответе се за едно пътуване из най-загадъчните и забранени места в света.

В този списък ще откриете всичко – от секретни места, до такива, които ще ви убият, в момента, в който стъпите на тях.

Това са места, които привличат всички жадни за приключения хора. И е напълно нормално, защото няма нищо по-интересно от неизвестното.

Местата са подредени на случаен принцип.

Иля де Кеймада Гранде, Бразилия

12 забранени места, които не можете да посетите
Снимка: World Viewers Stop/YouTube

На около 150 км от бреговете на Сао Пауло, Бразилия се намира остров Иля де Кеймада Гранде. Може да сте го чували и с по-известното му име – змийският остров. На какво се дължи това име?

Изследователи са изчислили, че на всеки 0,9 кв. метра, можете да видите от 1 до 5 змии. Повечето видове, които обитават острова са отровни. Най-популярната змия е златната змия, която е известна със своята отрова, която буквално разгражда плътта около ухапаното място.

Така погледнато, може би не е толкова лошо, че е забранено посещението на този остров.

Пещерата Ласко, Франция

Снимка: By Prof saxx – Own work, Public Domain, Link

Пещерата Ласко, в Югозападна Франция, е дом на поредица от зашеметяващи палеолитни картини на възраст от около 17 хиляди години. през 1979 г., пещерата е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Отначало, пещерата е била отворена за туристи, но това се оказва пагубно за рисунките и през 1963 г. тя е затворена. По-късно, близо до нея е създадено точно копие на пещерата, с перфектни имитации на рисунките, което е отворено за туристите.

В галериите на пещерата са открити около 2000 рисунки и композиции, които разказват за живота на древните.

Остров Северен Сентинел, Индия

12 забранени места, които не можете да посетите
Снимка: NASA Earth Observatory image created by Jesse Allen/Wikimedia Commons

Северен Сентинел е остров от Андаманския архипелаг, намиращ се в Бенгалския залив. Кое прави този остров толкова интересен? Неговите обитатели. Сентинелците са коренното население на острова и са известни с това, че отказват всякакъв контакт с външни лица и са изключително враждебни към тях. Това е едно от последните племена, с които все още не е установен контакт.

Интересно е, че сентинелците оцеляват при земетресението от 2004 г. в Индийския океан, което предизвика огромно цунами. Интересно е, защото в съседните райони жертвите са изключително много. Оказва се, че сентинелците са усетили промяната на честотата на морските вълни и поведението на животните и са се изнесли към високите части на острова.

Индийското правителство установява забранена зона с радиус 4,8 км около острова. Не се знае колко са сентинелците, но броят им варира между 39 и 400.

Клуб Bohemian Grove, САЩ

Снимка: By The original photographer was Jack London – http://london.sonoma.edu/Images/bohogrove.jpg, Public Domain, Link

Bohemian Grove (Бохемска гора) е мъжки таен клуб, в който няма как да влезете. Това е тайният клуб на богатите и влиятелни хора, където те могат да правят абсолютно всичко, което пожелаят скрити в гъстата гора на Монте Рио, Калифорния.

Не се знае много за случващото се там, но мълвите, които се носят са обезпокояващи. Смята се, че там се извършват сатанински ритуали, и всичко, което се случи там остава безнаказано. Твърди се, че именно в тази гора се дърпат конците на световното правителство и там се определя съдбата на всички държави.

Още по темата: 10-те най-тайнствени военни бази в САЩ, които никога няма да посетите

Сред членовете на клуба са (били): Уолтър Кронкайт, Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър, Ричард Никсън, Роналд Рейгън, Джордж Х. У. Буш и други от тези рангове.

Според официалната информация, в клуба никога не трябва да се говори за бизнес, политика или други сериозни теми. Но дали е било така? Именно членовете на този клуб казват, че всеки може да стане президент на Съединените щати, но не всеки може да стане президент на Bohemian Grove.

Исе Джингу, Япония

12 забранени места, които не можете да посетите
Снимка: By N yotarou – Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Япония е страна на светилищата. Смята се, че на островната държава има над 80 хиляди светилища. Няма по-важен обаче от великия храм Исе Джингу. Това е един много сложен храм, който е и един от най-скъпите в страната, заради детайлите в архитектурата му.

Храмът се демонтира и построява наново на всеки 20 години, което струва на страната 1 милион долара. Построяването наново символизира шинтоистката традиция на смъртта и обновяването на природата. Последното построяване на храма е направено през 2013 г., а следващото ще бъде през 2033 г.

Интересно е, че при този тип храмове, не се използват пирони или други подобни крепежни елементи. Те се строят единствено и само от японски кипариси, огъвани по специални технологии.

И между другото, ако не сте част от японското императорско семейство, то нямате шанс да влезете в свещените зали на този древен символ на японската култура.

Тайните архиви на Ватикана

Снимка: By Collective – Video of Vatican Television Center, CC BY 3.0, Link

Сред най-интересните и мистериозни места на света се нареждат тайните архиви на Ватикана. Какво се крие там, можем само да гадаем. Това, което знаем е, че архивите съдържат ценни исторически документи, които обхващат поне 12 века история.

Архивите съдържат десетки километри документи, като сред тях са:

  • писмо от кралицата на Шотландия Мария Стюарт, която моли папата за прошка преди екзекуцията и;
  • молбата на Микеланджело да му бъде платено за работата му по Сикстинската капела;
  • писма от Ейбрахам Линкълн, Джеферсън Дейвис, Великата императрица Уанг от Китай
  • кореспонденция между Ватикана и канадското племе Одживей, водена изцяло на брезова кора през 1887 г.

По-интересно е това, което не ни казват. Носят се слухове от малкото хора, които са имали достъп до архивите, че вътре се крият тайни, за които човечеството не трябва да узнава.

Смята се, че вътре се крият документи, които разкриват връзката между Църквата и нацистите, доказателства за съществуването на демони и извънземни, пророчества за ужасни катастрофи, както и тайни изобретения, надминаващи и най-смелите ни предположения.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...