5.6 C
София
събота, 5 декември, 2020

12-те най-големи житейски тайни забравени от човечеството

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията е адресирана до...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям Бар. Дискриминацията е...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател. Вижте обръщението тук: https://www.facebook.com/100006542380422/videos/2844374072457311/ "Обръщам...

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства попадат в природата...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад Хасан пред Al...

12-те най-големи житейски тайни забравени от човечеството.

Колкото повече размишлявам за живота, толкова повече стигам до един солиден извод: Най-голямото проклятие и затруднение на съвременният човек е забравата.

Индивидуално, колективно, исторически или културно, ние сме омагьосани да забравяме.

Ние не само сме забравили нашето минало, но и нашето място в настоящето и нашата отговорност за бъдещето.

На лично ниво, нашето его-базирано състояние на съзнанието е на мисия да ни държи в това положение на забрава – да се прекъсне връзката към нашето битие като цяло и към взаимосвързаната мрежа на живота и универсалното съзнание.

На колективно ниво, това състояние на забрава се увековечава и подсилва чрез социални и културни средства – безсъзнателно консуматорство, неистински начин на живот и материалистичен начин на мислене.

Добрата новина е, че ние всички имаме шанс да възстановим нашата памет и да се свържем повторно с Вселената. Силата на запомнянето е в центъра на духовния път към себепознанието и реализацията.

Ето и списък на нещата, които според мен сме забравили, или по-важно, списък на нещата, които трябва да запомним:

12-те най-големи житейски тайни забравени от човечеството:

Ние забравихме нашето място в природата: 

През последните няколкостотин години ние сме се откъснали от природата. Ние експлоатираме, опустошаваме, консумираме и се опитваме да контролираме природата, за да задоволим нашата алчност, задвижвана от собствената ни лудост.

Опитахме се да се дистанцираме от естествения кръговрат на живота. Забравихме как да слушаме и разбираме естествените ритми и цикли на земята – нейните знаци и езици. Забравихме да следваме пътя на природата и да живеем в равновесие с нея.

Ние забравихме нашата връзка с живота и космоса: 

Откъсвайки се от природата, ние забравихме, че сме дълбоко свързани с нея, както и с циклите на вселената. Някои племена в покрайнините на „цивилизацията“, които все още следват уроците на предците си, са запазили тази връзка с уважение и почит.

Ние, от друга страна сме насадили чувство за изолираност, което ни кара извън равновесие и разболява. Ние сме забравили, как цялото съзнание е взаимосвързано и вплетено в деликатен и красив танц.

Ние забравихме нашата древна мъдрост:

Ние забравихме мъдростта на предците ни. В стремежа да получим научни знания чрез рационализиране на нашия ум, забравихме мъдростта идваща от отвореното ни сърце.

Забравихме древните истории и народни мъдрости, предадени от ясновидци и мъдреци в древността, които са живели в хармония с Вселената.

Ние забравихме нашият път и нашите мечти: 

Отдалечавайки се от вътрешният ни път, ние забравихме да сънуваме мечтата на живота ни. По-важното е, че забравихме как да се събудим в този сън, за да видим нашата истинска същност, като сътворци на живота – като мечтатели.

Забравихме, че имаме силата да тъчем мечти и използваме силата на своето намерение да насочим тези мечти в проявление.

Ние забравихме нашата цел:  

С твърде много бърборене, шум и отвличане на вниманието в тази тъмна действителност сме забравили защо сме дошли тук. Забравили сме нашата цел. Ние сме уловени в масовият транс на изфабрикуваната консенсусна реалност.

Ние загубихме зрението на нашата автентичност, онази вътрешна искра, която ни тласка към нашето щастие и себереализация. Забравихме, че сме тук, за да се реализираме като духовни същества, въплътени във физическа форма и вградени в свойствена вселена.

Ние забравихме, че всичко е Любов: 

Това е може би най-дълбоката тайна от всички, която само някои ясновидци успяха да разберат, като всеобхватна истина. Тази истина обаче е скрита някъде дълбоко вътре в нас.

Ние сме я знаели до един момент, но сме загубили връзка с нея. Забравихме, че всичко е в крайна сметка енергия и съзнание, и че любовта е основната тъкан на съществуване, която тече през цялата енергия и съзнание.

Ние забравихме да прощаваме:

Накарани да вярваме, че сме отделни и несвързани от останалите хора и от всичко останало, ние забравихме да прощаваме. В най-дълбокият си смисъл, прошката е акт на напомняне на себе си, че ние сме едно с всички и всичко, и че няма жертви и извършители.

Ние всички заедно сме едно, което се движи напред в една динамична мрежа наречена живот.

Ние забравихме да сме Свободни: 

Напомняй си едно нещо всеки ден: Ти си създаден да си свободен!

Ние сме родени и отгледани в „реалност“, където свободата е само концепция. Ние сме оковани в оковите на страха, заблудите, фалшивите идеологии, материалното възнаграждение и задържани като откуп за правила и закони, предвидени да защитят интересите на малцина.

Ние бяхме накарани да забравим, че сме свободни агенти на промяната. Ние сме свободни да бъдем това, което сме без страх и чувство за вина.

Ние забравихме нашата истинска сила: 

Животът в страх ни е накарал да забравим, колко силни сме всъщност. Ние забравихме огромната сила на нашата воля и намерение да променим нашата реалност. Не сме се поддали на сомнамбулство и следваме вече готовите пътеки като роботи.

Ние забравихме нашите уроци от историята: 

Ако има нещо, на което историята ни е научила, то е колко бързо сме забравили уроците. Отново и отново, ние продължаваме да повтаряме едни и същи грешки, заседнали в едни и същи модели на алчност и самоунищожение.

Ние не можем да се обвиняваме индивидуално за грешките, извършени от човечеството в миналото, но ние сме отговорни като индивиди към себе си, да помним тези минали грешки и да ги предадем на колективната психика.

Ние забравихме да живеем с малко: 

Човешкият живот стана по-сложен и труден. Ние сме съблазнени от блясъка на многото, а не от силата на по-малкото. Забравихме смисъла на простотата и опростеният начин на живот. Животът наистина е прост.

Простотата означава изхвърляне на всички несъществени неща и идеи, които задръстват смисъла на нашия живот, като по този начин и други истини биват забравени.

Ние забравихме да се доверяваме, да вярваме и учудваме: 

Ние загубихме нашето очарование към света. Ние забравихме да се учудваме от чудото на живота. Нашият скептицизъм и циничен поглед към света ни накара да загубим доверие в себе си и магията на Вселената.

Ние забравихме как да вярваме. Това е може би най-голямата трагедия от всички. Това отслабва нашият дух и обединяване на душата ни.

Гилберт Рос, My Science Academy

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

„Кое би предпочел?“ – 80 въпроса, с които да се забавлявате

"Кое би предпочел?" е известна игра, подходяща за забавление с приятели или със семейството. Играта е много лесна: ние ви задаваме различни въпроси, а...

Потънал ли е наистина Титаник и защо е било забранено на оцелелите да разказват?

През 1910 г., седем мъже се срещат на остров Джекил, край бреговете на щата Джорджия, САЩ. Там планират създаването на нова централна банка, наречена...

Жените убийци: 16 от най-ужасяващите жени серийни убийци

Когато говорим за серийни убийци, обикновено става въпрос за мъже, но истината е, че някои от най-ужасяващите престъпления са извършвани от жени серийни убийци. Вижте...

20 „американски проблеми“, които европейците не могат да разберат

20 "американски проблеми", които европейците не могат да разберат Животът на американците и европейците е много по-различен, отколкото си мислите. И макар, че не е...

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия, които могат да...