0.8 C
София
четвъртък, 21 януари, 2021

10 учени, които твърдят, че имат доказателства за извънземен живот

Още новини

Търсенето на извънземен живот е била основна цел в живота на много известни астрономи и учени от миналото. Някои гениални умове, като Гулиелмо Маркони и Никола Тесла са вярвали, че са открили доказателства за извънземен живот.

Днес ще разгледаме 10 учени, които са вярвали в съществуването на извънземен живот и са имали доказателства за това:

Франц Паула фон Груйтуйзен

През 1824 г., Франц Паула фон Груйтуйзен, немски астроном и физик, публикува книга със заглавие „Откритие на много различни следи от лунните жители, особено една от техните огромни сгради.“

В поредица от статии, писани в продължение на 28 години, той описва това, което смята, че е истински лунен град в близост до кратер, наречен Шрьотер.

В многобройни рисунки, Груйтуйзен изобразява това, което вижда през телескопа си като изкуствено построени сгради, пътища и канали.

Той рисува невероятно подробни карти на повърхността на Луната, но повечето от неговите съвременници отхвърлят твърденията му за „Лунен град“, като глупости.

Гулиелмо Маркони

Гулиелмо Маркони е италиански физик и изобретател с голям принос в областта на радиотехниката. Сред патентите му са: насочената антена (1905 г.), синхронизираната искрова система за генериране на радиовълни (1912 г.) и рамковата антена от 1913 г.

По време на работата си, Маркони получавал неизвестни сигнали, които сметнал, че са доказателство за живот на Марс. Други радио пионери също работили върху идеята му за използване на новата технология за комуникация с Червената планета.

Джовани Скиапарели

Джовани Скиапарели е италиански астроном, направил някои от най-пълните и точни наблюдения на Марс през 19 век. През 1877 г., Марс достига точка в своята орбита, която изпраща планетата близо до Земята.

По време на наблюденията на приближаващата планета, Скиапарели очертава светлите и тъмните места на повърхността и. Той също дава имена на тези области и пише трактат, в който описва земните характеристики на Марс.

Скиапарели рисува карти на тъй наречените „canali“ (канали) – нещо, което е изкуствено и съзнателно построено от две ръце.

Поради цветната му слепота, невъзможността му да възприема цветовете се отразява върху способността му да види каналите.

В резултат на това, той е виждал неща, които другите не могат. Въпреки, че не е споменавал официално, че каналите са изкуствени, той не е изключвал тази възможност.

Сър Дейвид Брюстър

Дейвид Брюстър e шотландски физик, математик, астроном, изобретател и писател. Заради приноса му към областта на оптиката, той бива наречен „баща на съвременната експериментална оптика“ от Уилям Уивъл. Той е изобретателят на калейдоскопа.

Доказателството на Дейвид Брюстър идва под формата на един аргумент. Тъй като планетите са твърде далеч, за да видим живота, който поддържат, ние трябва да разчитаме на логиката.

Ние можем да видим, че повърхностите на планетите са почти подобни на земната. Това означава, че те са били създадени за една и съща цел: да поддържат живот.

Брюстър използва за пример аналогията на окото. Всички същества могат да имат различни по големина и форма очи, но всички очи се използват за виждане. По тази логика, всички планети са били създадени, за да поддържат живот.

Джон Джоузеф О’Нийл

Джон Джоузеф О’Нийл е научен редактор за Ню Йорк Трибюн. На 29 юли, той прави това, което според него е поразително откритие: мост свързващ два скалисти върха на кратера Маре Крисиум.

Изчислявайки, че дължината на моста е около 19 километра, О’Нийл издава своите наблюдения в научната общност. Други потвърждават, че там има нещо.

О’Нийл и други астрономи предполагат, че мостът е част от изкуствено конструирана лунна технология.

По-късно, наблюдения „доказват“, че мостът е илюзия на светлината, но идеята е увековечена в книга на Артър Кларк.

Александър Щербаков и Михаил Васин

Въпреки че са били членове на Съветската академия на науките, Александър Щербаков и Михаил Васин никога не са имали късмет в получаването на подкрепа за тяхната теория, публикувана в списание Спутник, че хора живеят на Луната.

Според изследователите, доказателството е било пред очите ни през цялото време. Кратерите на Луната са твърде плитки, пропорционално на техния диаметър, което навява на мисълта, че те не са причинени от сблъсъци на по-малки космически обекти.

Това само означава, според тях, че Луната не е естествен спътник, а космическа станция. Според тях, Луната може би е нещо, като Ноев ковчег, където се съхранява древна цивилизация, която е скитала из галактиката в продължение на милиони години.

Пърсивал Лоуел

Джовани Скиапарели може да е сред първите хора, документирали така наречените канали на повърхността на Марс, но Пърсивал Лоуел популяризира идеята, че те са доказателство за цивилизация. Лоуел издава няколко книги и множество скици, които показват как каналите са направени от интелигентен живот.

Според него, каналите са последният опит на една умираща цивилизация да се спаси от изчезване. Каналите са били предназначени за превозване на ресурси от ледените шапки на Марс. Лоуел също заявява, че има подобни канали на повърхността на Венера.

По-късни сравнения между картите на Лоуел и модел на кръвоносните съдове в човешката ретина предполагат, че той въобще не е картографирал повърхността на планета. Той е картографирал изображенията прожектирани от собствените му очи.

Леонид Ксанфомалити

През 2012 г., Леонид Ксанфомалити, професор в Института за космически изследвания в Москва, заявява, че когато е анализирал серия от снимки направени през 1982 г. от Венера 13, е открил доказателство за живот на Венера.

Той говори за предполагаем гигантски скорпион, който се появява на серия от последователни снимки. Ксанфомалити казва, че създанието има видимо тяло и опашка, която се е движила и след това е изчезнало извън обсега на камерата на сондата.

Подобно създание се появява и на снимки, направени от друга сонда на Венера. Въпреки че много хора повдигат въпроса за живот на Венера, според НАСА има съвсем банално обяснение за това, което се появява на снимките – капачката на обектива на камерата.

Ричард Проктър

През 1860-те и 70-те, британският астроном Ричард Проктър провежда мащабно проучване на планетите от Слънчевата система, за да научи, дали има кандидати, които биха могли да поддържат живот.

След отчитане на всичко, от климат и атмосфера до промяната на сезоните, Проктър заключава, че има достатъчно доказателства, за да докаже, че е имало живот на други планети – просто не е длъжно да е бил интелигентен.

Базирайки се на теориите на Дарвин, Проктър заявява, че специализираните условия, които той вижда на всяка планета поддържат специализирани форми на живот съществуващи там.

Тъй като на Марс някога е имало океани, той го смята за миниатюрно отражение на Земята.

В резултат на това, Проктър вярва, че Марс е единственото място, което може да поддържа живота, какъвто го познаваме.

Никола Тесла

Тесла първи развива идеята за използване на радиовълни за връзка с извънземен живот около 1896 г. През 1899 г. чрез своята намотка, Тесла прихваща странни, редовно повтарящи се сигнали.

Според него, тези сигнали са идвали от хора живеещи на Марс. Той разделя сигналите на групи, които днес историците мислят, че са или неправилно изтълкувани данни или смущения от магнитосферата на Юпитер.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново