17 C
София
четвъртък, 25 февруари, 2021

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани

Още новини

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани.

Светът е изпълнен с мистерии, но не всички са само любопитни. Има и такива, от които ще ви побият тръпки, ще сънувате кошмари или ще ви тормозят съзнанието месеци наред.

Мистериите, които ще разгледаме днес владеят обществото от години. От странни и ужасни убийства до необясними феномени, това са 10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани:

1. Убийствата в Хинтеркайфек

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани / Убийствата в Хинтеркайфек

Масовото убийство в имението Хинтеркайфек остава, като един от най-страшните и загадъчни случаи в Германия. Вечерта на 31 март 1922 г. семейство, живеещо във ферма близо до Мюнхен е убито по особено жесток начин. Семейството се е състояло от възрастна двойка (63 и 72 г.), тяхната овдовяла дъщеря (35), нейните деца (7 и 2 г.), и прислужницата.

Едно от зловещите събития е, че предишната прислужница е напуснала шест месеца по-рано, твърдейки че къщата е обитавана от духове. Новата прислужница пристига в деня на убийствата и няколко часа по-късно бива убита. Събитията от този ден са неясни, но изглежда, че членовете на семейството са били манипулирани по някакъв начин, за да идат в плевнята един по един, където са били убити, вероятно с мотика.

Около 100 човека са били разпитвани за убийството, но никой не е бил арестуван. Не е установен и мотив, който би разяснил случая.

Смята се, че извършителят остава във фермата в продължение на няколко дни – някой е хранил добитъка и е изял храната от кухнята. Съседите също са виждали дим от комина. Зловещото е, че убиецът никога не е бил заловен.

2. Призрачният кораб „Оранг Медан“

Призрачният кораб „Оранг Медан“

Всички сме чували за кораби, изчезващи безследно в мъглата. Е, този призрачен кораб има малко по-различна история. Оранг Медан е кораб, потънал в индонезийски води, но преди да потъне на борда се е случило нещо ужасяващо и необяснимо.

През 1947 г. два американски кораба са започнали да получават странни съобщения чрез морзов код от холандския търговски кораб Оранг Медан. Първото съобщение гласяло: „S.O.S от Оранг Медан ***ние плаваме. Всички офицери, включително капитанът са мъртви в общата стая и на моста. Вероятно целият екипаж е мъртъв.“ След това думите стават неясни, но последните думи, които получават са смразяващи: „Аз умирам“. Повече съобщения не са получени.

Корабът, който първи наближил Оранг Медан се е натъкнал на истински ужас. Когато екипът се качил на кораба с надеждата да открият оцелели, те се натъкнали на труповете на целият екипаж, включително и на едно куче. Те лежали по гръб със замръзнали лица и отворени усти. По телата няма видими наранявания. Изведнъж на кораба избухва пожар, което принуждава американския екипаж да се евакуира. Кораба потъва и случилото се остава загадка.

3. Падащото тяло на семейство Купър

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани / Падащото тяло на семейство Купър

Тази снимка е една от най-мистериозните в интернет. Смята се за най-интересната снимка на призрак, но нейната достоверност е под въпрос. Тук имаме два лагера: едните смятат, че снимката е реална и е заснела нещо свръхестествено, другите смятат, че снимката е манипулирана. Истината е някъде там.

Самата история на снимката разказва за семейство Купър, които наскоро са се преместили в стара къща, която става новият им дом. За да отбележат този момент, те решават да се снимат, но надали са очаквали това, което последва – призрачна фигура, висяща с главата надолу от тавана.

Въпросите са много, а отговори липсват. Реална или не, снимката и до днес вълнува интернет общността.

4. Сателитът „Черният рицар“

черният рицар

Историята разказва, че в орбита около Земята лети загадъчен, тъмен обект от около 13 хиляди години. Смята се, че обектът е с извънземен произход и наблюдава планетата ни. Наричан „Черният рицар“, сателитът излъчвал странни сигнали към Земята, в продължение на повече от 50 години, а орбитата му е твърде необичайна.

А преди малко повече от 50 години, учените на Съединените щати са смятали, че Черният рицар е руски шпионски сателит. Не малко вестници и списания по това време са писали за обекта, но официалната версия на Пентагона е, че това са останки от изоставеният сателит Air Force Discoverer.

Какъв е истинският произход на този обект и защо обикаля нашата планета? Извънземен кораб ли е или просто космически боклук? Все още няма окончателен отговор на тези въпроси.

5. Убийствата с брадва във Вилиска, Айова

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани / Убийствата с брадва във Вилиска, Айова

Вечерта на 9 юни 1912 г. във Вилиска, Айова, семейство от шест души отива на църква. Те се прибират към 22 часа заедно с  две момичета, които са на гости. На сутринта съседите забелязват, че никой не излиза от къщата, а това е необичайно. Те открили, че вратата е заключена, но след като се вмъкват вътре попадат на невиждан ужас – цялото семейство и двете момичета, които са били на гости са убити.

Вероятно убиецът се е скрил на тавана и е чакал всички да заспят. След това е започнал да ги избива един по един, като първо са убити родителите, след това децата и накрая двете момичета, които са били на гости. За оръжие, убиецът е използвал брадва.

Бащата на семейството е бил толкова осакатен, че очите му са липсвали. Ужасяваща подробност е, че никой, освен едно от момичетата, което е било на гости (на 12 години) не е бил буден. Само това момиче има открити защитни рани. Според следователите, момичето е било будно и се е опитвало да се защити. То не е носило бельо, което може да означава, че убиецът я е насилвал.

Друго зловещо нещо е, че всички огледала в къщата са били покрити с чаршафи. Имало е няколко заподозрени, но никой не е бил осъден.

6. Таоско бучене

Таоско бучене

Град Таос, Ню Мексико е дом на необичайна мистерия – мистериозно бучене с неизвестен произход, известно вече като „Таоско бучене“. Изненадващо, само 2% от хората, живеещи в подобни местности могат да чуят бученето.

Повечето от хората, които са чували бученето го описват като звука на дизелов двигател, който работи на празен ход. Според хората, звукът е толкова досаден, че ги докарва до отчаяние, депресия и нервен срив. Казват, че най-лошо е през нощта.

Но историята не приключва тук. Бученето има странен ефект върху хората – те се оплакват от главоболие, гадене, замайване, кръвотечение от носа и нарушен сън.

7. Ръкописът на Войнич

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани / Ръкописът на Войнич

Написан в Централна Европа в края на 15-ти, или по време на 16-ти век, ръкописът на Войнич, кръстен на полско-американският книжар Уилфрид Войнич, остава като една от най-чудните и загадъчни книги в света. Не се знае автора, произхода, езика или точната дата на написване на ръкописа.

Описван като магически или научен текст, почти всяка страница съдържа ботанически, фигуративни и научни рисунки нарисувани с мастило в различни нюански на зелено, кафяво, жълто, синьо и червено.

Книгата е кръстена на Уилфрид Войнич, търговец на книги, който се сдобива с нея през 1912-та година. Днес книгата се намира в Библиотеката за редките книги и ръкописи „Бейнеке“ в Йейлския университет.

Повече можете да научите в статията ни – Тайната на Ръкописът на Войнич (линк за теглене)

8. Хесдаленските светлини

Хесдаленските светлини

Съобщава се за серия от необичайни светлини над долината Хесдален в Норвегия от 1940-те години насам, а може би и от по-рано. Особено висока активност на светлините над Хесдален е имало от декември 1981 г. до лятото на 1984 г., когато светлините са се наблюдавали по 15-20 пъти седмично. Оттогава дейността намалява и сега светлините могат да се наблюдават само 10-20 пъти годишно.

Най-често светлините са ярки с бели или жълти цветове. Техният произход остава неизвестен. Тези странни кълба объркват учените от години и дори са привличали вниманието на уфолозите. Те се появяват, реят се във въздуха за известно време, след което изчезват без да оставят каквито и да е било следи.

Дали светлините са природен феномен или имат някакъв свръхестествен или извънземен произход? Това са въпроси, които остават без отговор.

9. Космонавта от Солуей Фърт

10 шокиращи и странни мистерии, които може би никога няма да бъдат разгадани / Космонавта от Солуей Фърт

Историята зад тази мистериозна снимка се развива през 1964 г. Джим Темпелтън, съпругата му и малката му дъщеричка са на пикник в Къмбрия, до залива Солуей Фърт. Там той решава да направи снимка на дъщеря си, но надали е подозирал, че ще направи една от най-известните снимки днес.

Когато погледнал снимката, той разбрал, че не са били сами на този ден, въпреки че цялото семейство твърди, че тогава не е имало никой там, защото мястото е доста отдалечено и блатисто.

Снимката започва да се разпространява масово, като се стига до там, че Кодак потвърждават, че снимката не е била подправена по какъвто и да е начин. Все още не е ясно кой е човекът от снимката и как се е озовал там.

10. Убийството на Черната далия

Убийството на Черната далия

„Черната далия“ е прякор даден на Елизабет Шорт, американка станала жертва на показно убийство през 1947 година. Тя е била на 22 години, амбициозна актриса, а прозвището си получава посмъртно от вестниците.

На 15 януари 1947 г., Елизабет е намерена мъртва, като тялото и е било срязано на две през талията, в парка Леймерт, Лос Анджелис, Калифорния. Освен, че цялата и кръв е изтекла, тялото очевидно е било измито от убиеца. Лицето и е било срязано от краищата на устата до ушите, създавайки ефект, наречен Glasgow smile – сякаш лицето е зловещо усмихнато.

Върху тялото на Елизабет са открити множество разрези по бедрата и гърдите, където цели части от плътта са били отрязани. Тялото е било нагласено да стои с ръце над главата и, със свити лакти и разтворени крака.

Убийството остава неразрешено, въпреки наличието на много заподозрени.

В интернет могат да се открият реални снимки от местопрестъплението, но имайте предвид, че те са ужасяващи и не се препоръчват за хора със слаба психика.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново