11 C
София
петък, 30 октомври, 2020

10 съвета за откриване на истинско щастие

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

10 съвета за откриване на истинско щастие.

Постигането на истинско щастие е много по-сложно, отколкото повечето хора са способни да осъзнаят. Докато лесно можем да открием хора, които ни карат да се чувстваме добре, които носят усмивки на лицата ни, истинското щастие идва отвътре.

Грешката, която повечето хора правят е, че губят времето си в търсенето на това щастие, сякаш то ще ги чака на някой завой. Лошото е, че някои от нас прекарват целия си живот в търсене на нещо, което е било точно пред носа ни през цялото време.

10 съвета за откриване на истинско щастие:

Ако чувствате, че животът ви е заседнал в дупка и сякаш нищо хубаво не ви се случва, тези съвети ще ви помогнат да върнете искрата в живота си, която явно липсва. Разбира се, тези съвети няма да решат всичките ви проблеми, но ще ви помогнат да разберете начина, по който работи щастието.

1. Отнасяйте се със себе си така, както се отнасяте с останалите

Да, звучи твърде банално, но именно заради това, много хора пропускат този подход. Спрете да се отнасяте зле със себе си. Ако не бихте казали нещо на някой, защо го казвате на себе си? Вие заслужавате грижите, които предлагате на останалите точно толкова, колкото и те.

2. Правете неща, които наистина обичате

Разбира се, че всички трябва да работим, за да изкарваме пари, така е утреден светът, но не е нужно да оставате на работа, която мразите.

Замислете се, какъв е смисълът да правите нещо, което мразите всеки ден? За пари? Парите са важни, но трябва ли да си пропилеете живота, заради тях? Открийте работа, на която ще ходите с удоволствие, дори и заплатата да е по-ниска.

3. Опитайте се да се тревожите по-малко

Запомнете, че не всичко е под ваш контрол и няма смисъл да се притеснявате за неща, които не можете да промените. Много хора се стресират и от неща, които може и да не се случат, но това проваля собственото им щастие, без да осъзнават.

Опитвайте се да приемате нещата каквито са, така стресът и напрежението ще намалеят и ще създадат място за щастието.

Не пропускайте: Как да бъдем щастливи: 25 навика, които трябва да си създадем

4. Старайте се да подбирате правилните хора, с които поддържате контакти

Не се страхувайте да премахвате хората, които ви дърпат надолу.

Спрете и да оправдавате действията им, които осъзнавате, че ви вредят. Животът ви се променя постоянно и идва момент, в който хора, които сте смятали за приятели, трябва да си тръгнат, и вие трябва да приемете това.

5. Не се страхувайте да признаете, че не сте добре

10 съвета за откриване на истинско щастие

На всеки му се случва да попадне в тежък период, затова е важно да признаете на себе си, че не сте добре.

Признавайки това, вие сте готови да започнете да работите към излизането от тази дупка. Колкото повече избягвате проблемите, толкова повече се отдалечава щастието от вас.

6. Оставате миналото, живейте сега

Има хора, които изпитват носталгия по миналото и забравят да продължат напред. А има и хора, които постоянно се обвиняват за грешки, които са направили и отказват да приемат, че вече са различни хора.

Грешките в миналото са уроци, от които трябва да се учим, а след това и да продължим напред.

Полезно: 5 съвета, които ще ви помогнат да бъдете във вътрешен мир със себе си

7. Оценявайте всички хубави неща, колкото и малки да са те

Голяма грешка е, че хората не осъзнават хубавите неща, които им се случват. Обръщайте внимание на малките неща, на хубавите моменти с приятели, на разходките в парка, на обичта на близките.

Там се крие щастието. Следващият път спрете и помиришете розите.

8. Потърсете своята мисия в живота, ако все още не сте я открили

Да, знаем как звучи това. Не е никак лесно, но поне опитайте. Всеки има мисия, но сигурното е, че тя ще ви дава щастието, от което се нуждаете.

Съвсем не е сигурно обаче, че мисията в живота ви е вашата професия. Може да се окаже, че това, което смятате за хоби, всъщност е нещото, което ще оставите след себе си.

9. Спрете да казвате „Да“ постоянно

Съгласявайки се с всичко, вие се нагърбвате с неща, които ви натоварват повече, отколкото можете да поемете. Ако имате достатъчно работа за вършене – откажете, когато ви поискат услуга.

Не сте длъжни на никой и никой не ви е длъжен. Не казвайте „да“ само, за да сте винаги добрите – не печелите нищо от това, освен че се превръщате в човека, който всички използват.

10. Осъзнайте откъде идват вашите емоции

Спрете да обвинявате другите хора за начина, по който се чувствате. Усамотете се и започнете да разглеждате нещата, търсейки източникът на всяка емоция, която изпитвате. Няма как да превъзмогнете емоциите си, без да откриете откъде идват и защо.

Това може да ви помогне да развиете по-добро мислене и да се съсредоточите върху психическото си състояние. Ако не се грижим за ума си, никога няма да можем да открием щастието, от което отчаяно се нуждаем.

Бъдете верни на себе си и спрете да редите пъзела на живота с неподходящите части.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...