10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

10 предупредителни знаци, че някой се опитва да ви манипулира

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

10 предупредителни знаци, че някой се опитва да ви манипулира.

В живота ви, рано или късно, ще влезнат хора, чиято единствена цел е да ви манипулират.

Това може да бъде всеки: вашият шеф, продавачът в магазина, дори вашите близки и роднини. Ще попитате, защо някой би искал да ви манипулира!?

Най-простият отговор на този въпрос е, защото тези хора „искат нещо и го искат веднага!“. Те се грижат за собствения си интерес, а не за вашия. Истината е, че ние всички в даден момент от живота си, сме манипулирали други хора, за да постигнем нещо.

Важното е да се стремим да избягваме този начин за постигане на резултати. Също и да разбираме, когато някой се опитва да го прилага върху нас.

Следва да разгледаме 10 предупредителни знаци, че се занимавате с манипулативен човек. Това означава, че някой се опитва да упражни влияние или контрол върху вас. Или се опитва да създаде ситуация, която да има полезен за него изход, като използва нечестни, обидни тактики.

Манипулаторите:

1. ЗАДАВАТ МНОГО ВЪПРОСИ: Това им помага да открият слабите и силните ви места.

2. ЛЪЖАТ или ИЗКРИВЯВАТ ИСТИНАТА: Това им помага да ви накарат да вярвате, че те знаят кое е най-доброто за вас, и ви карат да се съмнявате в себе си, кое е истина и кое лъжа.

3. ГОВОРЯТ БЪРЗО и ВИ ЗАЛИВАТ С ИНФОРМАЦИЯ: Това може да ви обърка и просто да се съгласите с това, което казват без да се усъмните.

4. СТАВАТ АГРЕСИВНИ: Викането или физическата агресия може да ви накара да направите това, което те искат, защото се чувствате заплашени, и просто искате сплашването да свърши.

5. ЧЕСТО СА СКЛОННИ ДА СЪДЯТ и КРИТИКУВАТ: Тези действия могат да бъдат явни или да се извършват по пасивно-агресивен начин, което понижава самочувствието ви и ви оставя на тяхната милост.

6. ЧЕСТО ВИ ОБВИНЯВАТ или се ОПИТВАТ ДА ВИ НАКАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ВИНОВНИ: Те никога не поемат отговорност за делата си, опитвайки се да ви накарат да се чувствате, сякаш вие сте направили нещо нередно.

7. ИЗПОЛЗВАТ ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛЕН ХУМОР или САРКАЗЪМ: Този негативен език подкопава чувството ви на безопасност, и ви кара да се чувствате като „по-нисши“ в отношенията ви.

8. МОГАТ ДА ВИ ИЗОЛИРАТ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ и БЛИЗКИТЕ ВИ: По този начин те стават най-важните хора във вашия свят, и всички притеснения, които бихте имали, че ви манипулират не се споделят с други хора, които биха могли да ви дадат перспектива.

9. ИЗПОЛЗВАТ ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ ДУМИ СРЕЩУ ВАС: Това е опит, който ще ви накара да виждате манипулаторът като жертва в отношенията ви.

10. ПРАВЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО-ВАЖНИ ОТ ВАШИТЕ: Това е крайният знак, че се занимавате с манипулативен нарцисист!

Този текст може да ви даде храна за размисъл, защо някои от вашите взаимоотношения не са толкова добри или изведнъж започват да се провалят. Може да се окаже, че просто сте жертва в играта на един манипулатор.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.