-5.5 C
София
сряда, 20 януари, 2021

10 от най-необичайните смъртни случаи

Още новини

От кмет, който се спъва в собствената си брада, до жена, която бива разкъсана от банда дакели, вижте някои от най-необичайните смъртни случаи.

Никой не обича да говори за смъртта, но всички сме си мислили за нея. Как ли ще си отидем от този свят? – въпрос, който повечето от нас са си задавали. Може би всички се надяват на тиха и безболезнена смърт, но дали ще бъде такава?

За хората, които сме включили в нашият списък със сигурност не е била такава. Тяхната смърт е настъпила по начин, който никой не би могъл да предвиди.

10 от най-необичайните смъртни случаи:

Франц Райхелт, Летящият шивач

10 от най-необичайните смъртни случаи
Франц Райхелт с неговото изобретение / Снимка: By By Unknown – http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/ludique/espace_enfant/fiches_pedagogiques/DOSSIER04.pdf, Public Domain, Link

Франц Райхелт е френски шивач, роден в Австрия, който е известен със своите изобретения. Той остава в световната история със своя фатален скок от Айфеловата кула.

Той изобретява костюм-парашут, като е толкова убеден в изобретението си, че решава да го изпробва лично. По принцип, за такива експерименти се използват кукли, наподобяващи хора.

Райхелт получава разрешение от парижката полиция да тества изобретението си. Без грам страх, той скача с костюма-парашут от върха на Айфеловата кула (300 метра) и умира.

Арий, Основоположник на Арианството

10 от най-необичайните смъртни случаи
Арий по време на Вселенският събор / Снимка: By Jjensen – Own work, Public Domain, Link

Арий е древноримски християнски теолог, основоположник на арианството. Неговите религиозни убеждения били толкова спорни, че бива осъден на първия Вселенски събор.

Учението, което оставя след себе си ще бъде помрачено от един от най-необичайните и зловещи смъртни случаи, които древният свят е виждал.

Арий умира през 336 година, когато усеща внезапни крампи в червата по време на процесия. Преди да стигне до тоалетната, Арий освобождава червата си, като от него излизат огромно количество кръв, тънкото му черво, части от черния му дроб и далака, което довежда до почти мигновената му смърт.

По онова време са смятали, че Арий е бил поразен, заради неговата ерес, но според съвременните историци, той най-вероятно е бил отровен.

Случаят „Дятлов“

10 от най-необичайните смъртни случаи
Две от телата на жертвите / Снимка:
Russian National Files

Най-вероятно вече сте чували за този случай, но няма как да го пропуснем, имайки предвид странната смърт на студентите.

На 31 януари 1959 година, Игор Дятлов повежда осем свои състуденти от Уралския държавен технически университет, на експедиция в планината Холатчахль. Въпреки че всички са опитни планинари, те никога повече няма да бъдат видени живи.

Когато не се прибират на точната дата, започва спасителна акция. Това, което откриват спасителите е изключително необичайно. Въпреки температурите, които са варирали между -25 и -30 градуса, студентите били полуголи, а телата им пръснати.

Официалната информация, след разследването е следната:
– Шест от членовете на групата са починали от хипотермия, останалите трима от фатални наранявания.
– Няма индикации да е имало други хора наблизо, освен студентите.
– Палатката, в която са спели е била разпорена отвътре навън.
– Жертвите са починали от 6 до 8 часа след последното им хранене.
– Фаталните наранявания на три от жертвите не са причинени от човешки същества, защото приложената сила е невъзможна за човек.

Може би най-загадъчна е смъртта на Людмила Дъбинина. Тя е получила фрактура на гърдите от сила, непонятна на лекарите. Странно е, че езикът ѝ е липсвал, заедно с очите, част от устните и тъкани от лицето.

Труповете били с кафяв оттенък, а според някои доклади дрехите им са били заразени с радиация.

Има много хипотези относно смъртта на студентите, като според открити дневници, те са били свидетели на странни светлини в небето.

Друга група планинари, които са се намирали на 50 км от мястото на инцидента, са докладвали, че са видели странни сфери, светещи в оранжево.

Мери Рийзър, Изпепелената жена

10 от най-необичайните смъртни случаи
Мери Рийзър преди и след инцидента / Снимка: YouTube

Смъртта на Мери Рийзър е една от най-необяснимите в човешката история. Това, което прави нейната смърт необикновена е фактът, че части от тялото ѝ са овъглени, други напълно изгорели, а апартаментът ѝ е почти недокоснат.

Мери Рийзър е била на 67 години, когато умира сама в апартамента си в Сейнт Питърсбърг, Флорида. След няколко неуспешни опити да се свърже с нея, хазяйката на Мери се обажда на полицията. Полицаите се натъкват на нещо ужасяващо.

Тялото на Рийзър е почти кремирано. Единствените останки са на части от гръбнака ѝ, черепа (който за учудване се е смалил), както и един от краката ѝ, обут с черна обувка.

Интересно е, че за да се достигне до това състояние е нужна температура от близо 1000 градуса по Целзий и няколко часа горене. Това озадачава следователите, защото апартаментът ѝ почти не е пострадал. Купчина вестници, които са се намирали до жертвата са само леко потъмнели.

Поради необяснимите и странни обстоятелства в нейния случай се подозира, че Рийзър е жертва на СЧС – спонтанно човешко самозапалване. Тази хипотеза не се харесва на ФБР, които смятат, че причината е цигара, която възпламенява тялото, а огънят се е захранвал от собствената телесна мазнина на Мери.

Според д-р Уилтън Крогман, професор по физическа антропология в Университета в Пенсилвания, не е възможна пълна кремация, без повече щети на апартамента.

Ханс Щайнингер

Що се отнася до необичайните смъртни случаи при политици, Ханс Щайнингер трябва да бъде на върха, ако не и на първо място.

Той е бил кмет на малкото градче Браунау на Ин, Австрия през 1567 г. Щайнингер остава в историята с нещо друго – неговата брада. За съжаление, именно това, което го прави известен е и това, което го убива. Неговата брада е била с дължина метър и половина.

През повечето време, той е държал брадата си под формата на плитка в джоба си. И по принцип това помагало…до една есенна нощ, когато пожар се разгорял в града.

Щайнингер бързо скочил, за да се притече на помощ. По време на суматохата, брадата му се изважда от джоба. Той обаче бил в кризисен режим и забравил да я прибере. Това се оказва груба грешка. Тръгвайки да слиза по стълбището, той се спъва в нея, пада и си чупи врата.

Градът е съкрушен от загубата на любимия си кмет. Гражданите издигат статуя в негова чест, а брадата му и до днес стои на показ в историческия музей на града.

Трейси Гарсия

Дакелите не са известни със своята агресия, но през май 2018 година, група от тях напада и убива 52-годишна жена.

Трейси Гарсия умира по един от най-необичайните начини, като дори не прави нищо, за да провокира тези малки кучета. Тя е стояла пред дома си в Ардмор, Оклахома, когато седемте кучета са я нападнали. Шест от тях са били смеска дакел/териер, а седмото се предполага, че е било смесено бордър коли.

Атаката срещу Гарсия, майка на две деца, разтърсва малкия град в Оклахома.

„Това е лоша ситуация, много нещастна ситуация“, казва шерифът на окръга Крис Брайънт.

Предполага се, че кучетата са принадлежали на съседът на Гарсия и са показвали признаци на небрежност. От ветеринарната клиника, където след това са евтаназирани кучетата, казват, че животните са били покрити с кърлежи. Според тях, кучетата са живели в гората.

Докато смъртта от нападение на куче не е нещо необичайно, смъртта от нападение на дакели със сигурност влиза в категорията на необичайните смъртни случаи.

Боби Лийч

10 от най-необичайните смъртни случаи
Боби Лийч / Снимка: By Robert Leach – Library and Archives Canada. Copyright: Expired.

Боби Лийч е бил известен със своята смелост, но и безразсъдство. Той се е спускал по Ниагарския водопад няколко пъти, в специално проектирани варели. Въпреки че се е наранявал, той никога не е претърпявал сериозни инциденти.

Всички са си мислили, че точно тези каскади ще отнемат живота на Лийч, но всички са грешали. Животът му приключва доста…идиотски.

Той се подхлъзва на парче плод, докато е на турне в Нова Зеландия. Кракът му е бил толкова лошо счупен, че е развил гангрена и се е наложила ампутация, за да не се разпространи. Въпреки процедурата, Лийч умира два месеца по-късно.

Крал Адолф Фредерик

Крал Адолф Фредерик
Портрет на Адолф Фредерик / Снимка: By Gustaf LundbergWeb Gallery of Art:   Image  Info about artwork, Public Domain, Link

Адолф Фредерик е крал на Швеция от 1751 г. до смъртта си. Ще си помислите, че като останалите крале от миналото, той е загинал в битка или пък е бил отровен, както е било модерно в онези времена.

Случаят с Адолф Фредерик е коренно различен. Той умира от…преяждане.

Адолф Фредерик е бил слаб монарх. Неговото управление не е постигнало нищо съществено и даже е било срамно. Той царува във време на мир, когато гражданските права на хората са се увеличавали, но не и финансите.

Всъщност, единственото нещо, с което се запомня управлението на Фредерик е неговата смърт. Причина за смъртта му става голямата вечеря на 12 февруари 1771 г. Това е била последната вечеря, преди страната да се отдаде на Великия пост, който щял да продължи шест седмици. Това било доста трудно за краля, тъй като бил известен със своето чревоугодничество.

На въпросната вечеря, крал Фредерик се угощава с един омар, много хайвер, кисело зеле, херинга и шампанско. За десерт, кралят изял цели 14 броя семла – традиционен десерт от питка със сметана, която се яде с прясно мляко.

След това обилно ядене, той развива проблеми с храносмилането и умира няколко часа по-късно. Въпреки че е бил считан за зависим от другите, слаб владетел и без таланти, твърди се, че е бил добър съпруг и грижовен баща.

Наталия Немец

За съжаление, това не е първият път, когато захарно изделие убива човек. Големият бостънски меласа потоп убива 21 души, но случаят с Наталия Немец е още по-странен.

Случаят с Наталия Немец е един най-ужасяващите в последно време. 36-годишната майка е работила в завод за бонбони през октомври 2017 г., в град Стари Оскол, Русия.

Изведнъж, колегите ѝ забелязали, че тя липсва. Те обширно претърсили фабриката, докато не попаднали на ужасяваща гледка – краката ѝ стърчaли от ваната с разтопен карамел.

В момента, в който са я видели са знаели, че няма какво да се направи. Тя със сигурност е била мъртва. В допълнение към кипящият карамел, ваната съдържала въртящи се остриета, които разбърквали съдържанието.

Колегите на Немец са споделили, че не са чули плач, или какъвто и да е друг шум. Как се е озовала във ваната с карамел, също е много интересен въпрос, който остава без отговор. Смъртта на Немец е третата за фабриката, за по-малко от година.

Жасмин Бийвър

Жасмин Бийвър било съвсем нормално момиче, което имало необичаен навик – да яде косата си. Този привидно безопасен навик, довежда до един от най-необичайните смъртни случаи.

Смята се, че британската студентка е страдала от състояние, наречено трихофагия – натрапчив навик за смучене, дъвчене или поглъщане на коса. Семейството ѝ признава, че знае за този навик, но са смятали, че е напълно безопасен.

За съжаление, те са грешали. С течение на времето, Бийвър е погълнала достатъчно коса, за да се образува топка в храносмилателния ѝ тракт. Явно, това се случва доста често при момичетата, защото си има собствено име – Синдром на Рапунцел.

Топката с коса е инфектирала тънката мембрана на стомашната обвивка на момичето, което довело до смъртоносна инфекция. Състоянието ѝ се е влошило рязко и един ден просто припаднала, цялата покрита с червени петна. Въпреки че линейката пристигнала бързо, не успели да спасят момичето.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново