9.9 C
София
неделя, 24 януари, 2021

10 бързи факти за Макдоналдс, които трябва да знаете

Още новини

10 бързи факти за Макдоналдс, които трябва да знаете.

Всички знаем, че Макдоналдс е най-известната нездравословна кухня в света. Клиентите на веригата за бързо хранене за ден са повече от населението на Балканския полуостров.

Въпреки борбите на световноизвестни готвачи, като Джейми Оливър, Макдоналдс продължава да сее гадната си „храна“ по света с реклами насочени към най-малките.

Вижте тези 10 бързи факти за Макдоналдс и не забравяйте да ги споделите с хората от обкръжението ви:

1. Макдоналдс продава повече от 75 хамбургера за секунда. Тоест около 6 млн. бургера всеки ден.

2. В Щатите можете да откриете ресторантите навсякъде. Но, това не е всичко! Компанията се е постарала Макдоналдс да не е никога на повече от 185 км един от друг.

3. От салатата се надебелява повече, отколкото от бургерите.

4. McDonald’s Corporation е 90-тата най-голяма икономика в света, с приходи от 27 млрд. долара.

5. От веригата за бързо хранене съветват служителите си да не ядат бърза храна.

6. За компанията са работили невероятно много хора, включително 1 милион души за една година. Един на осем души някога е работил в ресторант от веригата. (Данните са за населението на САЩ)

7. Компанията отваря ресторант на всеки 14,5 часа.

8. Яйцата използвани от веригата, съдържат химикали, които се откриват също в сапуните за ръце, овлажнителите, кремовете за бръснене и още. I’m lovin’ it?

9. Ще предположите, че известната хранителна верига ще има огромен брой клиенти и ще бъдете прави. Те имат приблизително 62 млн. клиенти на ден.

10. Сосовете, които използват съдържат пропиленгликол, който също можете да откриете в антифриза. Очевидно американската Агенция за контрол на храните и лекарствата одобряват използването на химикала в малки количества.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново